Дигиталните приложения с изкуствен интелект за ниви и животновъдни стопанства

...
Дигиталните приложения с изкуствен интелект за ниви и животновъдни стопанства
Коментари Харесай

Изкуственият интелект навлиза интензивно в земеделския сектор на Германия

Дигиталните приложения с изкуствен интелект за ниви и животновъдни стопанства стават все по-популярни в селскостопанския бранш на Германия, сочат данни от промишлеността, представени от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Почти половината от фермите (47 процента) сега преглеждат вероятни приложения на изкуствен интелект, съгласно изследване на 500 ферми от цифровата асоциация " Битком " (Bitkom) и Германското земеделско сдружение (DLG), оповестено през днешния ден.

Според него малко под една от 10 ферми (9 процента) към този момент употребява изкуствен интелект.

Най-големият капацитет за трансформативната технология в селскостопанския бранш включва климатични и метеорологични прогнози, само че също по този начин обмисляне на реколтата и производството и прогнози за добива. Интерес съставляват и решения за ежедневна административна работа.

Селското стопанство е един от пионерите на изкуствения разсъдък, споделя изпълнителният шеф на " Битком " Бернхард Роледер. По думите на вицепрезидента на Германското земеделско сдружение Тил Майнел потреблението му става все по-необходимо заради натоварването на мениджърите на ферми.

Според изследването селскостопанската техника с GPS сателитен надзор и комплицирани системи за обмисляне на моделите на развъждане към този момент са необятно употребявани. Популярни са и приложения за по-прецизно потребление на торове и пестициди.

Проучването, извършено през февруари и март, е разпитало 500 ферми с минимум 20 хектара в Западна Германия и 100 хектара в Източна Германия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР