Някои видове хранителни продукти могат да причинят зависимост, - не

...
Някои видове хранителни продукти могат да причинят зависимост, - не
Коментари Харесай

Диетолог: И млечните продукти са полезни... донякъде



Някои типове хранителни артикули могат да причинят взаимозависимост, - освен психична, само че и биохимична. Повечето хора са склонни да се пристрастят към захарта, което се показва в нараснала консумация на сладкиши.

„ Можете доста мъчно да се отървете от тази „ сладка “ взаимозависимост, тъй като мозъкът обича елементарна, елементарна и елементарно налична сила, - тъкмо такава, каквато има в сладкото “, изяснява диетологът доктор Дария Савелиева.

Според нея множеството хора са склонни да се пристрастят към захарта и сладкото, само че това напълно не е краят. Млечните артикули също могат да доведат до пристрастяване . Затова е хубаво да се употребяват с мярка, поучава диетологът.

„ Смятам, че млечните артикули са положителни единствено в лечебни дози. Причината за ограничаването е, че млечните храни съдържат така наречен лактоза, и това ги прави доста пристрастяващи .

Когато животното храни дребните си, млякото би трябвало да има доста лек успокоителен резултат върху него. За това има опиати, наречени казоморфини - те успокояват, отпускат “, изясни доктор Савелиева.

Много хора употребяват млечни артикули през нощта - това е демонстрация на подобен резултат, счита специалистът. Тя посочи, че във ферментиралите млечни артикули има доста потребни субстанции и такива артикули би трябвало да участват в диетата, само че с тях не би трябвало да се злоупотребява.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР