Някои неща избухват, други пускат искри, развалят фурната и могат

...
Някои неща избухват, други пускат искри, развалят фурната и могат
Коментари Харесай

Какво не трябва да слагаме в микровълновата и защо

Някои неща избухват, други пускат искри, скапват фурната и могат да се възпламенят, а трети скапват единствено храната.

Микровълновата фурна излъчва електромагнитни микровълни с честоти към 2,45 GHz, които се гълтам от веществата в храната (най-вече водата) и предават сила на молекулите им, което води до нагряването на ястието по едно и също време в целия му размер. Метални предмети. Микровълните минават през съдове от стъкло, порцелан, керамика, хартия и нагряват единствено хранатя в тях. Металните предмети обаче не пропущат микровълните. Те ги отразяват. Ако загрявате храна в железен съд, тя ще остане студена. За сметка на това ще наблюдавате трагични искри. Когато няма какво да поеме силата, тя няма къде да отиде с изключение на назад в магнетрона, с цел да го унищожи. В рискови случаи е допустимо в металните стени да се образуват дупки или вътре да пламне огън. Във ежедневен проект - в случай че поставите лъжица или железна паница, храната просто няма да се сготви добре. И има заплаха уредът ви да се скапе.

Яйца. Това също е добре известно - избухват. Гледката е занимателна, само че надали си коства чистенето.

Грозде. Ако сложите грозде в микровълновата, несъмнено няма да получите стафиди. Въпреки че се състоят най-много от вода, зрънцата ще се възпламенят. Наистина това е един от методите да наблюдавате едно от положенията на материята, известно като плазма, само че има риск да разрушите уреда.

Клечки за зъби. Не палете клечки за зъби в микровълновата. Това е още един метод да получите плазма - и още веднъж не е добре за печката.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР