Някои идеи на Макрон могат да застанат в основата на

...
Някои идеи на Макрон могат да застанат в основата на
Коментари Харесай

Путин за срещата с Макрон: Делова, смислена и полезна

Някои хрумвания на Макрон могат да застанат в основата на по-нататъшни взаимни стъпки.

Това съобщи Владимир Путин след срещата с френския президент Еманюел Макрон в Москва, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разговорите сред двамата продължиха повече от 5 часа. Путин ги дефинира като " настоятелен, смислени и потребни ".

Дотук главните опасения на Русия по отношение на гаранциите за сигурност са били подценени, сподели Путин. Той окачестви политиката на НАТО за " отворени порти " като свободно пояснение на правилата на Алианса от Съединени американски щати и редица други страни. Путин назова " неясно " на какво съображение се пробват да показват придвижването на войските на територията на Русия като опасност за прилежащите страни, съобщи БГНЕС.

" Те се пробват да уверят Руската федерация, че НАТО е кротичък и защитителен съюз, само че във военната тактика на Алианса Москва е обозначена като съперник ", акцентира съветският водач.

В същото веме Путин сподели, че е допустимо да се продължи напред по някои от предложенията на Макрон.

" Киев подценява всички благоприятни условия за спокойно възобновяване на териториалната целокупност на Украйна посредством разговор с Донбас ", продължи Путин. По думите му Киев се е насочил към демонтажа на Минските съглашения.

От своя страна Макрон съобщи, че в идващите дни ще се състоят диалози по новия ред на непоклатимост и сигурност в Европа.

Макрон сподели, че са нужни нови механизми за обезпечаване на непоклатимост, само че те не би трябвало да се развиват посредством преразглеждане на съществуващите съглашения, написа още БГНЕС. „ Необходимо е да се изградят нови механизми, които да обезпечат непоклатимост в района, само че тези нови разпореждания не могат да бъдат построени посредством преразглеждане на договорите от последните 30 години и преразглеждане на главните правила или ограничение на главните европейски права “, означи той.

Русия и Европейски Съюз би трябвало да се спогодят за съответни ограничения за стабилизиране на обстановката и деескалация, добави още Макон. Според него е належащо да се работи бързо, с цел да се избегне всякаква ескалация - напрежението сега се покачва, което усилва риска от дестабилизация. „ Това не е в полза на никого – нито Русия, нито европейците желаят безпорядък и неустойчивост в миг, когато континентът към този момент е потърпевш от епидемията. Ето за какво би трябвало да се споразумеем за съответни ограничения, с цел да стабилизираме обстановката и да продължим към унищожаване на ескалацията “, сподели Макрон.

„ Този спор е в центъра на напрежението, което изпитваме през днешния ден и, несъмнено, е належащо Русия и Европейски Съюз да разрешат спора, с цел да продължим напред в нашите връзки “, добави Макрон. Той напомни и смисъла на нормандския формат.

„ Продължаваме напъните си в границите на нормандския формат, с цел да осъществим напълно споразуменията от Минск за разрешаване на спора в Донбас “, сподели френският президент.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР