Софи, британската херцогиня на Единбург, пристигна Украйна и се срещна

...
Софи, британската херцогиня на Единбург, пристигна Украйна и се срещна
Коментари Харесай

За първи път британска кралска особа посети Украйна от началото на войната

Софи, английската херцогиня на Единбург , дойде Украйна и се срещна с президента Володимир Зеленски и брачната половинка му, като това бе първото посещаване на английска кралска персона в страната от началото на спора с Русия, заяви нощес Бъкингамският замък , представен от Ройтерс.

59-годишната Софи е брачна половинка на най-малкия брат на крал Чарлз - принц Едуард и направи изненадващото посещаване от името на английското външно министерство, с цел да покаже взаимност с хората, наранени от войната, и като част от работата си в отбрана на жертвите на полово принуждение, обвързвано с спора, се споделя в изказване на кралския двор.

" Вярно е, че дамите и девойките заплащат най-скъпо от позиция на човешката цена, когато става въпрос за метода, по който са наранени, за метода, по който могат да бъдат употребявани като оръжия във войната ", сподели тя в своя тирада по време на визитата. " Изнасилванията се употребяват, за принизяване, унизяване и заличаване, и ние би трябвало да станем по-добри в опитите си да предотвратим това ", добави тя.

Британското външно министерство заяви, че Софи е изразила почитта си към починалите в Буча - град покрай Киев, където съветските сили са упреквани, че са направили военни закононарушения, в това число изтезания и изнасилвания.
 София Българска телеграфна агенция
Тя се срещнала с жертви на обвързвано с спора полово принуждение, с жертви на изтезания, както и с деца, които са били върнати в Украйна, откакто са били отделени от фамилиите си и отведени в Русия , добави ведомството.

Херцогинята се срещнала и с доброволк и, които са помогнали на своите общности да се оправят с последствията от нападенията с действия в помощ на психологичното здраве на децата.

Англия е един от най-гласовитите и дейни поддръжници на Украйна от началото на съветската инвазия и се е заела да ѝ даде невоенна поддръжка на стойност над 4,7 милиарда лири (5,91 милиарда долара), отбелязва Ройтерс.

" Срещнах толкоз доста прелестни украинци... в Обединеното кралство, които са намерили дом там ", сподели още тя и добави, че " сърцата им към момента са тук ". " Те биха желали един ден да се върнат вкъщи и се надявам това да се случи ", съобщи херцогинята.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР