Някои храни представляват пряка заплаха за един от най-важните органи

...
Някои храни представляват пряка заплаха за един от най-важните органи
Коментари Харесай

Ще се изненадате кои са най-опасните врагове на черния дроб

Някои храни съставляват директна опасност за един от най-важните органи в човешкото тяло - черния дроб. Порталът " Доктор Питър " с позоваване на редица научни проучвания оповестява за седемте най-опасни от тях.

На първо място, специалистите предлагат да се лимитират храните с високо наличие на захар. Това включва множеството газирани питиета, които съдържат рискови химикали, ароматизатори и добавки, които затрудняват ефикасното действие на черния дроб.
 Ето по какъв начин да ядете малините, с цел да не са ОПАСНИ за вашето здраве Ето по какъв начин да ядете малините, с цел да не са ОПАСНИ за вашето здраве
Диетологът Елена Соломатина уточни категориите хора, на които не се предлага да употребяват този апетитен сезонен плод. В изявление за пор...

Не прекалявайте и с плодовете през лятото: те са с високо наличие на фруктоза, която има сходен резултат на захарта.

Освен това черният дроб страда от огромни количества сол. Например, един пакет чипс или солети съдържа половината от нужната на тялото ни дневна дажба сол. Известно е, че би трябвало да се въздържаме от несъразмерна консумация на алкохол, защото той кара черния дроб да работи в „ претрупан режим ”.

Крекерите също предизвикват съществено увреждане на черния дроб, защото са източник на рафинирани въглехидрати, захар, царевичен сироп и бяло брашно. Червените и по-тлъсти меса би трябвало да се заменят с пилешко или пуешко. И най-после, специалистите предлагат да се заобикалят пържени храни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР