Някои хора са по-податливи на тревожни състояния и напрегнатост. Някои

...
Някои хора са по-податливи на тревожни състояния и напрегнатост. Някои
Коментари Харесай

5 ефективни йога пози срещу тревожност и стрес. Йога със Стела Колева


Някои хора са по-податливи на тревожни положения и натегнатост. Някои стигат и по надалеч - до психологични болести. Тези заболявания засягат над 300 млн.

души по света. Данните от националното изследване на Алфа Рисърч, демонстрира, че 50 % от българите всекидневно усещат стрес и терзание. Освобождаването от паник офанзива или тревога и възтановяването на естествена и положителна настройка е допустимо посредством йога техники.

Започнете практиката в детска поза. Тази асана отпуска тялото и мозъка и дава чувство за успокоение. Поставете коленете и дланите на постелката и отпуснете тялото надолу към земята като накланяте корема към бедрата и седалището към петите. Ръцете могат да останат до тялото. Останете в позата до момента в който се отпуснете.

Преминете още веднъж на длани и колянна опора и се подгответе за поза куче гледащо надолу. Позата отстранява болките в тялото от вдървеност и

натегнатост. Повдигнете коленете от земята и изнесете цялата тежест обратно към петите като ръцете останат изпънати. Важно е да повдигнете опашната кост нагоре, с цел да се изправи гръбнакът. Не се тормозете, в случай че не можете да свалите петите на земята. По-важното е гръбначният дирек да е в права позиция.

Асана, която отстранява възприятието на нервност и експанзия и възстановява равновесието в мозъка, е поза дърво. Това е упражнение и за баланс и централизация. Застанете в изправена позиция. Повдигнете десния крайник и поставете петата му под или над коляното на левия крайник. Докоснете дланите една в друга пред гърдите. В случай, че мъчно пазите баланс, изпънете ръцете встрани и това ще ви помогне да се задържите в позата.
Свързани публикации.. 5 аргументи да практикувате йога заран. Йога със Стела Колева 0 Край на ежемесечните менструални болки. Йога със Стела Колева 0 Дишате ли? Йога със Стела Колева 0

Често паниките водят до главоболие . Поза надолнище напред отстранява умората и болките в главата. Можете да извършите позата в седнало състояние. Седнете с прав тил и изпънати напред крайници. В надълбоко поемане изпънете ръцете нагоре и в дълготрайно издишване наклонете горната част на тялото надолу към стъпалата. Останете в позата колкото ви е належащо. Тази асана освобождава напрежението.

Йога дава чувството, че каквото и да се случи е за положително и че всичко е преходно. Учи ни да бъдем признателни и да живеем в актуалният миг. Бъдете положителни, тъй като единствено позитивното мислене носи наслада и естетика .

Поза риба работи тонизиращо и възстановява позитивните мисли. Легнете по тил и поставете ръцете до тялото. Повдигнете гърдите нагоре като извиете гръбнака оптимално. Поставете ръцете на опора на лакти и се пробвайте да докоснете земята с центъра на главата като я извиете обратно.

Правете извършения постоянно и се пробвайте да успокоите всекидневието. Всеки прилив на адреналин от мощни страсти води до сърцетуптене , напъване на мускулите, щедро потене. Прекаленото обмисляне или превантивно разрешаване на неразбираеми обстановки води до увеличение равнището на хормона на напрежението. Опитайте се по време на релаксация да отпуснете съзнанието и за минутка-две да не се тревожите за нищо.

Ако въпреки всичко чувствате постоянно необикновени паник-атаки или терзания без причина, се консултирайте с доктор.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР