Някои древни култури в Южна Америка са организирали богати честванията

...
Някои древни култури в Южна Америка са организирали богати честванията
Коментари Харесай

Праисторически племена правили партита на гробищата

Някои антични култури в Южна Америка са организирали богати честванията в своите гробищни паркове, изпълнени с веселие и доста пиянство, сходно на модерни барбекю празненства, сочат нови археологически изследвания, за които оповестява National Geographic.

Разкопките на гробни могили от 12-ти и 13-ти век във високопланинските региони на Бразилия и Аржентина демонстрират голям брой глинени пещи. Находките свидетелстват, че гробищата са били регион на постоянно провеждани тържества в чест на гибелта на някой висшестоящ в общността.

" След като погребат значим човек те провеждат угощение с месо, приготвено в подземни пещи и царевична бира ", декларира археологът Хосе Ириарте.

Големи пръстени от повдигната земя обкръжават могилите, с пътеки, водещи към техните центрове. Тези пръстени са построени от серии подземни пещи, които са били издигнати през другите генерации.

Хората, населявали този регион през 12-ти и 13-ти век, съгласно Ириарте, постоянно са консумирали алкохолна напитка, направена от царевица и мед. " Те провеждат тези празненства в интервал от годината, когато боровите ядки (консумирани по време на честванията) и царевицата са в обилие " прибавя Ириарте.

Изследователите откриват също керамични съдове, като купи и дребни цилиндрични чаши за пиянство, които към момента съдържат останки от царевица. Открити са и останки от животни, чиито тип към момента не може да бъде разпознат.

Археолозите обичайно са гледали на тези хора като на дребни, номадски групи. Но съгласно Ириарте, тези последни открития потвърждават, че теорията е неправилна. " Това е едно ненадейно развиване на тази част на Южна Америка, " сподели той. " Ние мислим, че сме очевидци на съществуването на значителен и районно проведен народ. "

Наред с пещите, екипът откриватели намира и огромни подземни къщи в регион, богат на разнородни растителни и скотски типове.

Майкъл Хекенбергер, археолог и антрополог от Университета във Флорида, изяснява по отношение на това изобретение, че околната среда в Южна Бразилия преди този момент се е считало, че е мъчно да поддържа огромни групи население. " Това е част от по-голямо изследване, което демонстрира, че групите хора, населявали низините в Бразилия са имали огромни, обществени групировки, социално-политически организации и обществени модели, в това число и веселие ", прибавя Хекенбергер.

Според Ириарте, чиято работа е била финансирана частично от National Geographic Society, изследванията демонстрират, че този вид погребения, последвани от огромни пиршества са били непокътнати единствено за известни хора в общността, с наследени лидерски позиции.

Първородният наследник нормално е провел тези празненства, като по този метод, той затвърждава своите връзки с предците си и позицията си в обществото.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР