Нужна е общоевропейска стратегия за борба с корупцията и организираната

...
Нужна е общоевропейска стратегия за борба с корупцията и организираната
Коментари Харесай

Гешев иска стратегия срещу корупцията в ЕС

Нужна е общоевропейска тактика за битка с корупцията и проведената престъпност в подтекста на глобализацията бързите темпове на глобализация, миграционните процеси и развиването на интернационалните търговски взаимоотношения, както и на провокациите, пред които е изправена европейската прокуратура. Това съобщи Иван Гешев по време на взаимна полемика в Брюксел с Лаура Кьовеши, определена за първия европейски основен прокурор.

"Напредъкът на Европейския съюз, постигането на общата цел за свободно придвижване на хора, артикули, услуги и капитали има своето отражение в наказателно-правен аспект. Улесняването посредством тези процеси на транснационалната престъпност, която управлява наркотрафика, контрабандата на артикули, трафика на хора и оръжия, прането на пари изправя пред съществено тестване освен службите за сигурност и полицията, само че и правоприлагащите органи ", добави Гешев.

Приемам тази покана като оценка за постигнатите от България устойчиви резултати по шестте индикатори по механизма за съдействие и инспекция в региона на правосъдната промяна и противодействието на проведената престъпност и корупцията и цялостното осъществяване на 17 основни рекомендации, дефинирани от Европейската комисия през 2017 година, намерили справедлив израз и в последния отчет на Европейската комисия за 2019 година, уточни новият основен прокурор.

Успешното интернационално съдействие с Европол и дейната координационна поддръжка на представителите на Евроюст е в основата на повече от 10 интернационалните организации, извършени под управлението на прокурори от Специализираната прокуратура, сред които е първата интервенция в Европейския съюз против нерегламентирани парични преводи в изключително огромни размери по метода "хавала ", целящ финансирането на тероризъм. Изключително добър резултат е реализиран и при най-мащабната интервенция на полицейски правосъдни чиновници за 2017 година, под названието "Халифакс ", ориентирана към неутрализирането на интернационална мрежа на трафик на хора, уточни Иван Гешев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР