Хиляди израелци протестираха за трета поредна вечер срещу правителството на

...
Хиляди израелци протестираха за трета поредна вечер срещу правителството на
Коментари Харесай

Хиляди израелци протестираха отново срещу правителството на Бенямин Нетаняху

Хиляди израелци стачкуваха за трета поредна вечер против държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху и настояха за освобождението на заложниците, които палестинската ислямистка формация " Хамас " към момента държи в линията Газа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.  

Протестиращи в региона на Кнесета в Йерусалим приканиха за свикването на нови избори, оповестиха израелски медии. 

През последните няколко месеца в Израел имаше редица всеобщи митинги против държавното управление на Нетаняху. Много израелци упрекват премиера, че се е подчинил на настояванията на крайнодесните си съдружни сътрудници, с което е осуетил постигането на съглашение за освобождение на заложниците, държани от " Хамас ". 

В кабинета има министри, които се опълчват на сключването на договорка с ислямистката организация, тъй като сходен ход би довел до прекъсване на огъня и до размяната на заложници с палестински пандизчии, държани в Израел, отбелязва ДПА. 

Според Нетаняху обаче неналичието на прогрес в договарянията сред Израел и " Хамас ", които се водят посредством медиатори, е по виновност на палестинската формация и непреклонните ѝ позиции. 

Напоследък в митингите против израелското държавно управление се включват от ден на ден стачкуващи. Зачестяват и рецензиите към силите на реда, че попречват достъпа на медицински чиновници до потърпевши стачкуващи, както и че полицията употребява водни оръдия. 

В понеделник вечерта пред резиденцията на Нетаняху в Йерусалим избухнаха конфликти сред полиция и протестиращи. Няколко души бяха ранени, като имаше и арестувани стачкуващи. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР