Новото Volvo S60, чиято световна премиера предстои тази година, ще

...
Новото Volvo S60, чиято световна премиера предстои тази година, ще
Коментари Харесай

С новия S60 Volvo зачерква дизела

Новото Volvo S60, чиято международна премиера следва тази година, ще бъде първият модел на компанията, който ще се създава без дизелов мотор, като част от дълготрайната тактика на марката за бъдеще без обичайните дизели.

От 2019 година всички нови шведски модели ще се оферират единствено с хибридна технология - Mild или Plug-in Hybrid, или с напълно електрически мотори. Това е най-мащабната тактика за електрификация в автомобилната промишленост, а Volvo бе първият производител, който през юли 2017 година се ангажира с цялостното електрифициране на моделите си.

Президентът и основен изпълнителен шеф на Volvo Хакан Самуелсон разяснява, че „ компанията последователно ще прекрати производството на мотори с вътрешно горене, като Plug-in Hybrid версиите ще бъдат преходна алтернатива по пътя към цялостната електрификация. “

Миналият месец Volvo разгласи, че възнамерява половината от продажбите да бъдат генерирани от електрически коли до 2025 година

Новото Volvo S60 е основан на платформата Scalable Product Architecture (SPA), която е лична разработка на шведската компания е в основата на останалите премиум модели от серията 90 и 60. Комби версията на S60 - новото V60, беше показана при започване на годината в Стокхолм.

Новото Volvo S60 в началото ще се предлага с гама 4-цилиндрови бензинови Drive-E мотори, както и с две Plug-in Hybrid версии. Mild Hybrid версии ще бъдат показани през идната година. Производството на новото Volvo S60 ще стартира тази есен в напълно новия цех на Volvo край американския Чарлстън, Южна Каролина.

Българските водачи са най-ефективни на пътя

Автомобилът не е най-продаваният артикул на Volkswagen
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР