Семействата на жертвите, убити при стрелба в училище в Увалде,

...
Семействата на жертвите, убити при стрелба в училище в Увалде,
Коментари Харесай

Семейства на жертви на стрелба в училище в Увалде съдят Microsoft, Meta и gunmaker

Семействата на жертвите, убити при пукотевица в учебно заведение в Увалде, Тексас, са завели две каузи за непозволена гибел: едно против производителя на огнестрелни оръжия и друго против две софтуерни компании, Meta и Microsoft за хипотетичната им роля в маркетинга на употребяваното оръжие.

Двойката правосъдни каузи в петък пристигна на втората годишнина от стрелбата в учебно заведение, една от най-смъртоносните в историята на Съединените щати.

Въоръженият мъж, 18-годишният Салвадор Рамос, атакува началното учебно заведение Роб на 24 май 2022 година и умъртви 19 деца и двама учители, оставяйки още 17 души ранени.

Ответникът по първото дело, заведено в окръжния съд на окръг Увалде, е Daniel Defense, основан в Джорджия производител на оръжия, който е създал пушката, употребена от стрелеца.

Вторият иск, заведен във Върховния съд на Лос Анджелис, е ориентиран против Мета, притежател на платформата за обществени медии Instagram, и компанията за видеоигри Activision Blizzard, дъщерно сдружение на Microsoft....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР