Новото Renault Master: мултиенергиен аерован от следващо поколение • Впечатляващ

...
Новото Renault Master: мултиенергиен аерован от следващо поколение • Впечатляващ
Коментари Харесай

Всичко за ... Новото Renault Master

Новото Renault Master: мултиенергиен аерован от последващо потомство

• Впечатляващ дизайн, мощна характерност и най-съвременно лъчение в интерес на всеки експерт – идната глава от историята на триумфа ще бъде написана от четвъртото потомство Master.
• Дизайн на „ аерован “ и аеродинамичност до последния подробност, с цел да обезпечи най-високата успеваемост в своята категория без значение от енергийния източник.
• Нова мултиенергийна платформа, покриваща всички потребности с дизелови мотори Blue dCi със 105 до 170 к.с. (намаляващи доста CO2 излъчванията и разхода), електрически мотори 96 или 105 кВт и акумулатори 40 или 87 кВтч, осигуряващи над 410 км пробег по WLTP, плюс версия на водород.
• Нова 9-степенна скоростна кутия за повече комфорт.
• 20 усъвършенствани системи в помощ на лидера, осигуряващи оптимална сигурност, и новаторска динамична спирачна система, повишаваща успеваемостта без значение от натоварването на вана, понижава на половина времето за прекъсване и усъвършенства удобството за
водача.
• Възможности за зареждане Vehicle-to-Grid (V2G) и Vehicle-to-Load (V2L) при електрическите версии, напряко от батерията или през контакти в кабината или товарната зона, за зареждане на устройства.
• Истински, грациозен, високотехнологичен мобилен офис, с табло насочено към лидера, плюс до 135 литра пространство за предпазване на движимости.
• Мултимедийната система OpenR Link, 10-инчовият екран, безжичната съгласуемост с Android Auto и Apple CarPlay и отдалечената връзка с автомобила посредством приложението My Renault са налични като общоприетоо съоръжение за всеки модел в гамата; ултрамодерната система OpenR Link с вградени функционалности на Гугъл (над 50 приложения от Гугъл Play, навигация с HD Гугъл Maps и естествено гласово взаимоотношение с Гугъл Assistant), разнообразни други свързани услуги и безжични зарядни устройства за смарт телефони са разполагаем като спомагателни екстри.
• Най-важните неща за LCV от последващо равнище: избор на повече от 40 разновидността и неограничени благоприятни условия за промяна, по-големи потребни товари (до 4 тона с предно предаване), 11 до 22 м3 товарни зони с предно или задно предаване и по-голяма, най-хубава в класа широчина и дължина на товарене.
• Единственото транспортно средство в своята категория, създавано във Франция: версиите с три вида задвижване и всички каросерии се вършат на една и съща индустриална линия в Батили (близо до Метц, Източна Франция).
• Налично от пролетта на 2024 година

Renault има продадени над 3 милиона вана Master от 1980 година насам и ги създава в Батили, Източна Франция, през цялото време. Богатата история и триумфът на модела през тези над 40 години и три генерации го дефинират като дълготраен водач в неговата категория в Европа. Вановете Renault Master са на пътя допълнително от 50 страни, в това число няколко в Южна Америка от 1990 година насам.

Четвъртото потомство Renault Master се приготвя за нови триумфи.
„ Нашата цел с новото Renault Master беше да се доближим оптимално до идеалния ван. Търговците и мениджърите на автопаркове ще видят същински скок напред, транспортно средство, което е разполагаем, когато имат потребност от него, с цел да усилят оптимално своята продуктивност. Ван, на който могат да разчитат в работата си, ден след ден, каквато и сила да изберат. “
Елен Карвало, началник на програмата Renault Master

ЧАСТ 1: ДИЗАЙН
КОКПИТЪТ КАТО ИСТИНСКО РАБОТНО МЯСТО
„ Поставихме клиента – опростявайки всекидневието му, в центъра на всичко, което направихме. Не се спряхме пред нищо, с цел да подсигуряваме, че новото Renault Master се демонстрира като същинско, практично, комфортно и най-много ултрависококачествено работно място. “
Луи Морас, шеф Дизайн, LCV гама, Renault

Висококачественият интериор на Renault Master е непосредствен до този на леките коли. Таблото с S- образна форма, насочено към лидера, усилва простора вътре. Материалите са елегантни, а 10- инчовият екран, общоприетоо съоръжение в цялата гама, прибавя образно приятна високотехнологична нотка. Тъмната тапицерия ускорява чувството за комфорт в ултрамодерния кокпит. Воланът е съшият като за леки коли и може да се контролира във височина и дълбочина, с цел да се откри точната позиция.
Версиите с автоматизирана трансмисия към този момент разполагат с лостове на кормилото, освобождавайки още повече място на централната подпора.

135-литровото общо пространство за предпазване на движимости – нарастване с 25% – отрежда на това потомство лидерска позиция на пазара. Всичко, от което се нуждаете, ще се побере в кокпита на новото Renault Master: в едно от многото отделения на арматурното табло, в страничните държачи за чаши, чекмеджета на жабката, слота на тавана в кабината и на двете равнища за предпазване във вратите.

Новото Renault Master елементарно се трансформира в офис на колела. Облегалката на междинната седалка се сгъва надолу в работен плот, основата съдържа слот за предпазване на преносим компютър и има USB-C портове за зареждане на устройства. Всеки подробност е предопределен за интензивна ежедневна приложимост. Например неабразивните и здрави ръбове на седалките, облицовани с TEP, улесняват влизането и излизането от вана и ще наподобяват безупречно години наред. Богатият избор на седалки включва разновидности с окачване и завъртане, самостоятелни седалки и три вида „ пейки “ (две с текстилна тапицерия и една с тапицерия TEP).

ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: СИЛНА, ВДЪХВАЩА СИГУРНОСТ ИНДИВИДУАЛНОСТ
„ Общото лъчение на новото Renault Master е подсилено от внушителните отвесни решетки, хоризонталните LED фарове и броните. Работихме даже върху най-малките елементи с инженерните отдели, с цел да комбинираме впечатляващ дизайн с продуктивност и успеваемост. “
Луи Морас, шеф Дизайн, LCV гама, Renault

Зашеметяващият дизайн на новото Renault Master прибавя мощна характерност, грабващ вниманието външен тип и съвременно чувство към ежедневните отговорности на всеки експерт. Родено е да напише идната глава в историята на триумфа на Master.

Този ван излъчва също надеждност, устойчивост и сигурност. Масивната му предница приказва доста за обраното му държание. Тя включва новото лого на Renault и огромните full-LED предни фарове с присъщия С-образен претекст към впечатляващата решетка. U-образнния автограф под решетката може да бъде в зърнист черен цвят или в цвета на каросерията на най-високото равнище на гамата.

Клиентите имат избор от 7 цвята на каросерията като общоприетоо съоръжение и над 300 специфични нюанса.

Пропорциите са деликатно преценени, с цел да се реализира верния баланс за всеки вид каросерия.
Задната част е по-тясна, с цел да се усъвършенства аеродинамиката, само че все пак отварянето откъм гърба и товарната зона са удивително огромни. Задното стъкло е асиметрично – типична характерност на Master, а задните светлини са с отличителния C-образен претекст като светлините начело.
Много работа е вложена във връзка с качеството и издръжливостта. Всеки непряк панел е единна част, което способства за солидния тип – изключително при по-дългите версии, като в същото време са доста твърди, с цел да не се деформират. Възприятието за качество в товарната зона също е по-високо, в това число във връзка с скосяванията, усилванията и други елементи.

ДИЗАЙНЪТ „ АЕРОВАН “ ПОДОБРЯВА ЕНЕРГИЙНАТА ЕФЕКТИВНОСТ
ПРЕСПАКЕТ

Особеното внимание, вложено в аеродинамиката на новото Renault Master, издига неговата успеваемост на най-високо равнище в класа, без значение от силата, която употребява. Коефициентът SCх е с над 20% по- невисок и доста под този на предходното потомство и на всички сегашни съперници.

Дори и най-малките елементи оказват помощ: предният похлупак е по-къс, предното стъкло е изнесено напред и наклонено, страничните огледала, въздухозаборниците в бронята и линията на покрива са обтекаеми, а задната част е по-тясна. По-изразената аеродинамика усъвършенства и акустичния комфорт в кокпита.

Тъй като автомобилът е прекомерно огромен за аеродинамичния тунел, който Renault нормално употребява в Сен-Сир, изследванията за аеродинамичното създаване са извършени благодарение на умалени на 83% модели. След това ванове в цялостен размер са тествани в тунел, издигнат за оценка на аеродинамиката на самолети.

Цялата тази работа е подобрила успеваемостта напълно действително. CO2 излъчванията на новото Renault Master са доста по-ниски с 39 г/км и към този момент са под 200 г/км. Забележителната аеродинамика също доста понижава потреблението на електрическите версии с 20% по отношение на сегашния Master.

ЧАСТ 2: МУЛТИЕНЕРГИЙНА ПЛАТФОРМА
Независимо от определения силов елемент клиентите на новото Renault Master ще карат най-ефективния автомобил в тази категория*. Това ще понижи оперативните им разноски, а вановете им ще могат да транспортират повече потребен товар (до 2 тона).

Всички версии се създават на една и съща поточна линия, което подсигурява еластичност във връзка с поръчките за персонализация. Новото Renault Master е единственото транспортно средство в своята категория, създавано във Франция: трите типа версии по отношение на горивото и всички силуети се вършат на една и съща индустриална линия в Батили (близо до Метц, Източна Франция). Силовите елементи и скоростните кутии се създават във Франция, батериите се сглобяват във Франция и 84% от
доставчиците са основани във Франция.
* все още на представянето на новия Master през ноември 2023 година

ДИЗЕЛОВ ДВИГАТЕЛ BLUE DCI
С новия Master се оферират четири дизелови мотора Blue dCi, доставящи 105, 130, 150 или 170 к.с. Те употребяват доста по-малко (средно 1,5 литра по-малко на 100 км) и отделят по-малко CO2 (39 грама по-малко на км, под 200 грама на км). Трансмисията може да се ръководи с стандартна механична скоростна кутия или с изключително ефикасната нова 9-степенна автоматизирана скоростна кутия EAG9.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ МОТОР
Изцяло електрическите версии на новото Renault Master се задвижват от мотор с мощ 96 или 105 кВт, като и в двата случая обезпечават въртящ миг 300 Нм. Първият работи с батерия 40 кВтч и има пробег 180 км по WLTP, а вторият – с батерия 87 кВтч с над 410 км пробег по WLTP.

В резултат на това новото Renault Master разполага с рекорден потенциал за потребен товар (1625 кг във ван, изискващ шофьорска брошура от категория В), пробег (над 410 км по WLTP) и теглителна мощ (2,5 тона). Консумацията му остава рационална – 21 кВтч/100 км с огромната батерия 87 кВтч по WLTP, с помощта на системата за ръководство на температурата на батерията. Бързото зареждане с мощ 130 кВт DC прибавя 229 км пробег за 30 минути. Домашна зарядна станция с мощ 22 кВт AC зарежда батерията от 10% до 100% за малко под 4 часа.

ВОДОРОДЕН ДВИГАТЕЛ
Новото Renault Master е проектирано също по този начин да работи с водороден мотор и горивна клетка в бъдеще.

ЧАСТ 3: ТЕХНОЛОГИИ
УНИКАЛНА СПИРАЧНА СИСТЕМА
Новата електроасистирана система за динамично ръководство на спирачното изпитание в новото Renault Master резервира спирачната успеваемост и чувството за педала едни и същи, без значение какво тегло транспортира ванът. Тя също по този начин задейства автоматизираната система за спешно прекъсване по-рано (времето за реакция е два пъти по-малко) и усъвършенства регенерацията, като усилва пробега на електрическите транспортни средства.

20 СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА
Наборът от 20 системи в помощ на лидера на новото Renault Master усилва оптимално сигурността на хората в автомобила и към него. Активните функционалности за сигурност са в режим на нараснала подготвеност и включват системи за странична непоклатимост, автоматизирано спешно прекъсване и подкрепяне на стабилността на ремаркето. Те са съпроводени от умна система за подкрепяне на скоростта, с цел да се помогне на лидера да остане в границите на ограничаването на скоростта.

V2X ФУНКЦИОНАЛНОСТИ В ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ВЕРСИИ
Новите ванове Renault Master ще включват благоприятни условия за зареждане Vehicle-to-Load (V2L) и Vehicle-to- Grid (V2G). Те съставляват зареждане на други устройства от контакт в кабината или товарната зона, както и адаптери за включване на електрически принадлежности, компютри и други устройства в контакти на зарядно устройство. Можете също по този начин да захранвате особено направени елементи на каросерията(хладилни отделения, автоматизирани задни порти, спомагателни отоплителни или климатични системи и т.н.) непосредствено от батерията.

Новото Renault Master също ще може да подава сила от батерията си към мрежата (V2G), като употребява в двете посоки зарядно устройство.

НАЙ-НОВАТА СВЪРЗАНОСТ
Новото Renault Master е цифров ван по природа и фабрично оборудвано с всички функционалности за възстановяване на продуктивността. Мултимедийната система OpenR Link – най-интуитивната на пазара – е налично като общоприетоо съоръжение за всеки модел. Тя включва 10-инчов екран и окабелена и безжична връзка с Android Auto и Apple CarPlay за репликиране на смарт телефона на екрана. Тази система е също умна и с капацитет за развиване: Тя ще се разраства, с цел да обгръща нови функционалности с течение на времето, с безвъзмездни актуализации по въздуха (като актуализации на смартфон) за повече от 20 изчислителни устройства за 5 години.

OpenR Link с вградени Гугъл функционалности: по-свързана и по-ефективна
За първи път ултрамодерната система OpenR Link с вградени Гугъл функционалности е налична** в LCV.
Системата е създадена с Гугъл, работи с Android Automotive OS 12 и включва навигационните благоприятни условия на Гугъл Maps, каталога с приложения на Гугъл Play и гласово управлявания Гугъл Assistant.

Водачите на новото Renault Master могат да свържат системата със своя акаунт в Гугъл – като смарт телефон – за оптимално онлайн преживяване. Модулният интерфейс демонстрира Гугъл Maps по дифолт и можете да добавите два уиджета (изборът включва Музика, Телефон, Гугъл Assistant, Автомобил, Дата и час, Налягане в гумите и др.). След това можете да употребявате лентата с менюта отляво на екрана, с цел да навигирате елементарно в разделите (Начален екран/Google Maps, Музика, Приложения, Автомобил). Кабината разполага и с безжично зарядно устройство за смарт телефон, с цел да се избегне натрупването на кабели.

** като в допълнение съоръжение

Google Assistant за в допълнение улеснение през целия работен ден
OpenR Link е елементарна, интуитивна и работи като таблет. Можете да взаимодействате с нея посредством сензорния екран или с глас посредством Гугъл Assistant (например в случай че желаете да слушате музика). Можете също по този начин да употребявате този хендсфри виртуален помощник, с цел да слушате новините, да проверявате прогнозата за времето, да регулирате климатика или да включвате/изключвате топене на стъклата да вземем за пример без да сваляте очи от пътя. Ако свържете акаунта си в Гугъл с OpenR Link, Гугъл Assistant може да бъде
проактивен – да вземем за пример да предложи дестинация въз основа на вашите привички.

Удобни приложения за експерти
Google Play има непрекъснато възходящ азбучник от приложения, в това число няколко, които са изключително потребни за експертите на работното място. Например:
• Vivaldi, интернет браузър, който можете да употребявате на комфортния 10-инчов екран, с цел да четете имейли и да отваряте атачмънти, да редактирате документи, да гледате видеоуроци или даже видеоклипове в YouTube в обедната си отмора – по-удобно, в сравнение с смарт телефон.

Началната страница на Vivaldi е конфигурирана да демонстрира бързи връзки към Gmail, Outlook, Office и Renault e-Guide. Можете също да персонализирате отметките си, с цел да отидете непосредствено на тези, които желаете, както бихте създали на таблет или преносим компютър.

• EasyPark, което можете да употребявате, с цел да платите за публичен паркинг – и да плащате единствено съгласно престоя си – по елементарен метод: Докоснете екрана на OpenR Link, когато паркирате, и измервателният апарат ще спре автоматизирано, когато системата открие, че автомобилът започва.
• Waze, за скъпа навигационна информация от обширната потребителска общественост на това взаимно употребено приложение.

OpenR Link, съпроводена с промяна
Използването на мултимедийната система OpenR Link с вградени функционалности на Гугъл разрешава и основаването на персонализирани приложения за трансформирани транспортни средства. Три приложения са разполагаем при лансирането: едно за противопожарните служби, едно за трансформирани мобилни работилници и едно за трансформирани хладилни транспортни средства.

С тези приложения, създадени от самите експерти в трансформациите, водачите на новото Renault Master могат да ревизират и управляват своите персонализирани характерности непосредствено на 10-инчовия екран на мултимедийната система OpenR Link. Има няколко преимущества: Интерфейсът на лидера е по-добър (той е по-ясен и контролите са показани по-видимо на цветния екран), системата е по- елементарна и по-безопасна; тя демонстрира единствено информацията, от която лидерът се нуждае, и може да се
актуализира автоматизирано по въздуха. И не е нужно да прикачвате втори екран на арматурното табло.

Google Maps, стандартът за експертите
Наред с други улеснения, Гугъл Maps дава информация за трафика в действително време и демонстрира забавни места (любими заведения за хранене или снабдители, в това число работното им време, телефонни номера и т.н.), може да се ръководи с глас, а картите са постоянно настоящи. Ако свържете своя Гугъл акаунт към потребителския си профил, можете също да извлечете отметките си.

My Renault: Дистанционните услуги остават стъпка напред
За взаимоотношения и самодейни дейности от последващо равнище, можете също да се свържете отдалечено с новото Renault Master посредством приложението My Renault по разнообразни аргументи:
• За да локализирате своя ван на картата или, в случай че е на огромен паркинг да вземем за пример, да го накарате да премига със светлините или да издаде тон от клаксона.
• За да следите графика си за поддръжка.
• За да получите предизвестие, в случай че автомобилът е отключен (което е изключително потребно, защото вановете транспортират скъпи предмети).

Свързаност, извънредна за EV
Новото Renault Master в своите електрически версии разполага с няколко извънредни функционалности.
Те още веднъж обезпечават потребителско преживяване, което наподобява и се усеща като това на смарт телефон. Това ще направи прехода към електрическа подвижност по-лесен от всеки път.

Google Maps регистрира вашите желания и усъвършенства маршрутите по подобаващ метод. Можете също да решавате по кое време батерията да се зарежда и климатикът да се включва и изключва съгласно графика ви за седмицата, с цел да оптимизирате разноските и да поддържате подобаваща температура в кабината.

Приложението My Renault и неговите няколко отдалечени услуги, особено за електрически транспортни средства, поддържат новото Renault Master – високотехнологичен автомобил, постоянно подготвен да помогне – обвързван с вашата цифрова екосистема:
• Показва оставащия пробег за следене на зареждането в действително време.
• Показва зарядни станции покрай вас или наоколо до определено местонахождение.
• Можете отдалечено да планирате зареждане (например да зареждате вана единствено в извънпикови часове).
• Можете да зададете време за предварителна климатизация, тъй че кабината да е с подобаваща температура, когато стартирате деня си (без да се визира пробега, в случай че ванът е включен в мрежата)
– изключително комфортно за експерти, които стартират работа доста рано сутринта.
• Показва положението на зареждане и записаната дата на зареждане.

ЧАСТ 4: НАЙ-ВАЖНИТЕ НЕЩА ЗА LCV ОТ СЛЕДВАЩО НИВО
Новото Renault Master ще се стартира с цялостна гама, покриваща всички професионални условия. Тя ще включва 20 силуета на каросерията, вариращи от 11 до 22 м3, с 40 мм по-широк отвор при плъзгащата се странична врата и 100 мм по-дълги товарни зони – най-дългите в категорията. По-големият потенциал на потребен товар, дължина, широчина и размер го вършат идеалният ван и дават ново определение за улеснение в неговия клас.

Налице са 20 основи за промяна, налични в индустриалните предприятия, където работилниците могат да се оправят с редица промени непосредствено (добавяне на самосвали, удължение на кабината, прибавяне на размер и т.н.). Този азбучник от фабрично инсталирани комплекти редуцира също времето за осъществяване и опростява транспортната логистика.

По-късото междуосие и модифицираната предна ос обезпечават невиждана маневреност плюс извънреден радиус на завой, по-къс с 1,5 м. Новото Renault Master прави ръководството в градска среда надалеч по-удобно. Клиентите могат да изберат даже версия L3 за градско шофиране (L2 е базовият автомобил, L3 се предлага с предно и задно предаване, а L4 е със задно предаване).

Както при всички електрически коли в гамата, новият Master включва детайли от програмата human first program на Renault, предопределена да помогне на екипите за незабавна помощ да обхванат в автомобила при положение на повреда:
• В каросерията е интегриран QR код за пожарникарите, който да ги насочи допустимо най-бързо в техните действия;
• Достъпът на пожарникарите разрешава високоволтовата батерия на електрическите версии да бъде наводнена, с цел да се избегне всевъзможен риск от пораждане на пожар;
• Превключвателят SD изключва батерията, тъй че работата по транспортното средство да може да се прави при цялостна безопасност;
• Батерията е ситуирана в специфична подсилена рамка, която я защищава от всички типове удари.

Новото Renault Master, което ще се предлага от пролетта на 2024 година, е проектирано да стига по-далеч, да транспортира повече и да коства по-малко. Това е идеалният мултиенергиен аерован от последващо потомство.

*Източник: www.renault.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР