Новото правителство на Австралия призова Китай да вдигне търговските санкции,

...
Новото правителство на Австралия призова Китай да вдигне търговските санкции,
Коментари Харесай

Австралия иска Китай да премахне търговските бариери

Новото държавно управление на Австралия прикани Китай да вдигне комерсиалните наказания, в случай че желае да възвърне двустранните връзки, осведоми Асошиейтед прес.

Поздравителното писмо на китайския министър председател до министър-председателя Антъни Албанезе за успеха му на изборите беше необятно обсъждано като облекчение на двугодишната възбрана на Пекин за контакти на високо държавно управление с Австралия. Премиерът Ли Къцян съобщи, че Китай е подготвен да работи с Австралия за развиването на двустранните връзки.

Но Албанезе сподели, че Китай, а не Австралия, се е трансформирал, откогато неговата лявоцентристка Лейбъристка партия беше на власт за последно през 2013 година

Китай сътвори серия от публични и неофициални търговски бариери през последните години пред редица австралийски експорт на стойност милиарди долари, в това число въглища, вино, ечемик, говеждо месо и морски блага.

Китай е този, който наложи наказания на Австралия ", сподели Албанезе пред кореспонденти на срещата на върха в Токио, на която участва дружно с президента Джо Байдън, японския министър председател Фумио Кишида и индийския министър председател Нарендра Моди.

" Няма опрощение за това, което те вършат и за това бариерите би трябвало да бъдат отстранени ", добави Албанезе.

Ковчежникът Джим Чалмърс също прикани Китай неотложно да отстрани комерсиалните бариери сред сътрудниците за свободна търговия.

" Със сигурност бихме желали тези наказания и митата да бъдат отстранени. Те повреждат стопанската система ни. Те затрудняват живота на някои от нашите работодатели и служащи тук в Австралия и по този начин явно бихме желали тези ограничения да бъдат анулирани ", сподели Чалмърс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР