Новото дело срещу политика Алексей Навални ще се гледа от

...
Новото дело срещу политика Алексей Навални ще се гледа от
Коментари Харесай

Кремъл срещу Навални! Новото дело срещу опозиционера ще се гледа в наказателната колония

Новото дело против политика Алексей Навални ще се гледа от Лефортовския съд в наказателната колония ИК-2 във Владимирска област, където той изтърпява присъда, заяви организация Интерфакс.

Първото съвещание е планувано за 15 февруари.

Провеждането на правосъдния развой в колонията ще затрудни съществено правото на отбрана на Навални, коментирала юристът на политика Олга Михайлова.

" Колонията е режимен обект, неразрешено е на нейна територия да се внасят компютри, телефони и други техника и не разбирам по какъв начин ще протичат съвещанията и по какъв начин ние и очевидците ще влизаме ", допълнила защитничката.

Опозиционерът ще бъде съден за шикалкавене и пренебрежение към съда. Първото обвиняване е повдигнато в края на декември 2020 година Навални е упрекнат в заграбване за персонални цели на 356 млн. рубли, дарени от спонсори.

Делото за пренебрежение към съда било възбудено след процеса, воден от арбитър Вера Акимова. Тогава Навални назова преследването си политически стимулирано, изискал отказ на арбитър Акимова и се изказал неучтиво към съда, прокурора и други
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР