Новото BMW i8 Roadster е базирано на автомобилната архитектура LifeDrive

...
Новото BMW i8 Roadster е базирано на автомобилната архитектура LifeDrive
Коментари Харесай

Баварският извънземен кораб i8 свали покрива

Новото BMW i8 Roadster е основано на автомобилната архитектура LifeDrive с алуминиево шаси и пътническа клетка от армирана с въглеродни влакна пластмаса (CFRP). Модернизирана технология BMW eDrive включва високоволтова батерия със доста нараснал потенциал и енергийно наличие, както и електромотор с по-висока оптималната мощ.

След отваряне необятният мек покрив на BMW i8 Roadster се скрива изцяло в задната част на автомобила. Уникалният механизъм разрешава компактното прегъване на гюрука и отвесното му прибиране. По този метод зад седалките се образува в допълнение място за багаж с съдържимост към 100 литра. Отварянето и затварянето на мекия покрив лишава по 15 секунди с помощта на изцяло електрическото и заради това изключително безшумно задвижване, което може да бъде задействано и по време на придвижване със скорост до 50 км/ч.

Откритият автомобил и обрудван с „ крилати “ порти без рамки с нова идея от карбонов композит (CFRP) с външни панели от алуминий. Рамката на предното стъкло също е направена напълно от CFRP. От CFRP са направени и страничните прагове, които се отличават с изключително огромно сечение. Собственото тегло на новото i8 Roadster е 1595 кг, което е единствено к 60 кг повече по отношение на Coupe-то.

За модела е създаден нов вид на литиево-йонна батерия. Тя е ситуирана по средата в дъното на автомобила и разполага с повишен от 20 до 34 Ah потенциал на акумулаторните кафези и нараснало от 7,1 до 11,6 кВтч бруто енергийно наличие (нето енергийно наличия: 9,4 кВтч). Конструкцията на клетките разрешава повишение на оптималната мощ с 9 кВт/12 к.с. до 105 кВт/143 к.с.

В общоприет режим на шофиране след тръгване новите BMW i8 Coupe и BMW i8 Roadster могат да се движат единствено с електромотора при скорост до 105 км/ч. Преди тази скорост при BMW i8 бе 70 км/ч. При натискане на бутона eDrive двата модела могат да доближат скорост от 120 км/ч с чисто електрическо задвижване. Електрическият пробег при тестовия цикъл NEDC на новия роудстър може да измине 53 километра.

Трицилиндровият ДВГ с работен размер 1,5 литра развива оптималната мощ от 231 к.с. и оптимален въртящ миг от 320 Нм. Генерираната взаимно от електромотора и мотора с вътрешно горене систематична мощ към този момент е 374 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч на новото BMW i8 Купе лишава 4,4 сек, а на новото BMW i8 Роудстър – 4,6 секунди.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

GM е излъгал при продажбата на Opel, ще бъде съден за до 800 млн. евро

Китайски международен връх: продадоха 6000 автомобила за 137 секунди

Бюджетният Fiat Cronos идва като заместител на Linea
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР