Новоремонтиран участък от булевард Копривщица в Пловдив създава главоболия на

...
Новоремонтиран участък от булевард Копривщица в Пловдив създава главоболия на
Коментари Харесай

Ремонтиран булевард в Пловдив събра гонкаджиите, ще се вземат ли мерки?

Новоремонтиран сектор от бул. " Копривщица " в Пловдив основава главоболия на живеещите в региона на Младежкия рид. Пътят се е трансформирал в своебразна писта на водачи и мотористи, които тестват спортни си умения. Това основава предпоставки за съществени ПТП. Това написа в жалбата си до кмета на града Здравко Димитров Стефан Тоталов.

" Всичко това от една страна е доста добре за инфраструктурата на града, само че въпреки това – основава удобна среда за пораждане на ПТП и газене на пешеходци. Това е по този начин, тъй като новоположената настилка се употребява за високоскоростни съревнования от мощни коли и мотори ", отбелязва мъжът.

По думите му в региона постоянно се разхождат майки с колички, има спортуващи, а също по този начин наоколо има учебно заведение и тенис корт.

" Много възпитаници всекидневно минават оттова, с цел да стигнат до близкия парк. За безвредното прекосяване и достъп до Младежкия рид от пешеходците съществува единствено една пешеходна пътека за целия сектор. Преди пешеходната пътека от двете страни на бул. Копривщица е редно да има приспособление за понижаване на скоростта на МПС (тип бетонен лежащ полицай). Това би разрешило на нас живущите в този регион да бъдем по-спокойни както за самите нас, по този начин и за нашите деца при прекосяването през пешеходните пътеки. Освен това би спомогнало да спим обикновено и умерено, както спахме преди ремонта, без да чуваме мощните мотори на колите и моторите в диапазона 19.00 – 06.00 ч. Това не е място за гонки на пловдивските джигити и запалянковци. Надявам се, в най-скоро време да предприемете ограничения. В момента се събира подписка от живущите в региона, която ще бъде импортирана в Кметството, а в случай че е належащо и в съответните Министерства ", показва още пловдивчанинът.

Тоталов упорства в жалбата си към Община Пловдив казусът да бъде решен. В противоположен случай той декларира, че ще бъде проведен митинг, при който ще бъде затворен бул " Копривщица ".

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР