Новоназначеният премиер на Русия Михаил Мишустин получи сериозна подкрепа от

...
Новоназначеният премиер на Русия Михаил Мишустин получи сериозна подкрепа от
Коментари Харесай

Новият руски кабинет ще работи за Путин

Новоназначеният министър председател на Русия Михаил Мишустин получи сериозна поддръжка от Държавната дума и може да разчита на Народното събрание като на своя опора, написа "Росийская газета ".

Депутатите го утвърдиха за министър-председател, без никой да гласоподава срещу, което се случва за пръв път от 1996 година Дори комунистите, настроени най-критично, единствено се въздържаха, показва вестникът.

Никой не бе срещу наследника на Дмитрий Медведев

В програмна тирада пред депутатите Мишустин подсети, че в годишното си обръщение президентът Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разпореди на държавното управление да бъде в авангарда на икономическия напредък. И новият кабинет следва да обезпечи съответното ново качество на ръководството.

Вчера Путин назначи Мишустин на премиерския пост, освободен от Дмитрий Медведев, чието държавно управление излезе в оставка след разгласяване на президентското обръщение към двете парламентарни камари. Именно от това обръщение ще се управлява в активността си новият министър-председател - министрите "ще виждат в него най-много стратегия за обществена правдивост, основана на обичайните полезности, обърната към хората, към най-насъщните им проблеми ", показва "Росийская газета ".

Дмитрий Медведев е подготвял американска промяна?

Дори прокремълските медии все по-често упрекваха държавното управление на Медведев в непрофесионализъм, безучастие и бюрократично разтакаване, а шефът на Сметната палата Алексей Кудрин намерено призоваваше за оставка на някогашния министър председател, напомня "Труд ". Според Кудрин Русия би "оцеляла без промени още към 20 години, даже повече ", показва изданието, само че показва подозрения дали хората биха издържали толкоз време застоялост. Анкети от ноември установяваха рекордно съмнение към Медведев - 61 на 100 от пълнолетните жители. Друго допитване сподели, че 54 % от жителите на Русия биха приели позитивно оставка на кабинета, се споделя в публикацията.

До април министър председателят Мишустин счита да показа на Народното събрание първия обстоен отчет за курса на новото държавно управление. В речта си той показа дневния ред на министрите за околните месеци - той визира обществената сфера, дигитализацията, отбранителната индустрия. И най-малко тази година кабинетът не счита да отхвърли идеологията на финансовото министерство от 2018-2019 година, показва "Комерсант ".

Партията на съветската власт поддържа единомислещо новия министър председател

Според деловия ежедневник новото държавно управление ще постави старания "много бързо " да реши проблемите към съветския народен план "Дигитална стопанска система ", пътното строителство, износа на селскостопанска продукция, обществената поддръжка, задълженията на отбранително-промишления комплекс и други Обичайно това би лишило година-две и всяко съкращаване на този период ще е триумф за премиера Мишустин, акцентира "Комерсант ".

Според политолога Георгий Фьодоров новият министър-председател има всички шансове да резервира поста си и след парламентарните избори през 2021 година, само че доста неща ще зависят от постигнатите резултати, написа "Известия ". Мишустин е доста упорит човек, акцентира специалистът. По думите на аналитика Дмитрий Орлов обаче, предвид на обрисуваната от Путин промяна в съветската власт ролята на новия кабинет ще бъде да обезпечи прехода - да подсигурява непоклатимост на системата и реализиране на обществената стратегия, декларирана в президентското обръщение. Досега началник на федералното данъчно ведомство, Мишустин е задоволително способен, с цел да оглавява държавното управление и по-дълго, само че съответните решения остават прерогатив на президента, прибавя наблюдаващият.

Цялата стратегия на Мишустин се побира в едно изречение: държавното управление ще извършва президентското обръщение и ще форсира активността по националните планове. Тук спада и битката с бедността, и грижата за майките и децата, и мегапроектите, свързани с инфраструктурата, написа "Газета ".

Дмитрий Медведев хвърли оставка

Държавният бюджет на Русия е профицитен и парите в тази ситуация не са проблем, твърди някогашният данъчен началник. По негови данни за осъществяване на обществените задължения, обрисувани от Путин, кабинетът ще има потребност от 4 трилиона рубли за идните 4 години. Новият министър председател даде обещание да резервира макроикономическата непоклатимост в Русия и преди всичко ниската инфлация - до 4 на 100. Но при предстоящите огромни държавни вложения в стопанската система цените може би ще нарастват ускорено, предизвестява "Газета ".

Икономистът Олег Матвейчев, представен от "Взгляд ", чака от кабинета Мишустин пробив по-специално в подобряването на капиталовия климат и "дебюрократизация на доста сфери - с цел да се улесни бизнесът ". "Новото държавно управление ще напише федерална формула на бедността ", а "до две години смарт телефонът на Мишустин ще знае всичко за финансите на хората в Русия ", предвижда в заглавие "Независимая газета ".

Премиерът счита, че в околните две години в Русия би трябвало да бъде основана система за целево обществено подкрепяне на нуждаещите се. Темата може даже да стане централна в активността на кабинета в най-близко бъдеще, предвижда вестникът, като напомня реномето на Мишустин като "един от гурутата на дигитализацията " измежду държавните чиновници.

Путин си избра нов министър-председател

В публикацията се разказва и "прочутият епизод ", когато Мишустин, взел участие в интернет конгрес, погледнал своя смарт телефон и разказал онлайн на участниците какви сметки са платили преди малко, обядвайки в близкото кафене. "След две години в този смарт телефон може би ще има данни освен за всеки поданик в Русия, само че и за всяка общественост от данъкоплатци, наричана домакинство, с други думи просто семейство ", предвижда "Независимая газета "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР