Новоназначеният министър-председател на Словакия Роберт Фицо обяви, че страната няма

...
Новоназначеният министър-председател на Словакия Роберт Фицо обяви, че страната няма
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Словакия няма да подкрепи военна помощ за Украйна

Новоназначеният министър-председател на Словакия Роберт Фицо разгласи, че страната няма да поддържа даването на военна помощ на Украйна, предава Aktuality.sk, представена от " Фокус ".

Изявлението си водачът на партията " Посока – обществена народна власт " (SMER) направи в тирада пред членовете на парламентарната комисия по европейските въпроси преди срещата на върха на водачите на страните от Европейски Съюз в Брюксел на 26 октомври.

" По-добре е те да договарят за мир в продължение на 10 години, в сравнение с да се убиват един различен в продължение на 10 години без никакви резултати ", съобщи Фицо.

Той също по този начин изрази мнение, че на този стадий от войната Москва има " по-големи териториални достижения от Украйна “.

Държавният глава на Словакия Зузана Чапутова утвърди състава на новоизраното държавно управление отпред с Фицо в сряда, напомня медията.

След церемонията по назначението на държавното управление съвещанието на Народното събрание продължи с избирането на заместник-председатели. Назначеният кабинет на Фицо също организира съвещание.

Парламентарните избори в Словакия бяха извършени в края на септември.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР