Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на

...
Новоизбраното 46-о народно събрание ще проведе първото си заседание на
Коментари Харесай

Новото 46-о Народно събрание започва работа утре

Новоизбраното 46-о национално заседание ще организира първото си съвещание на 21 юли 2021 година от 9.00 часа в постройката на Народното събрание на пл. „ Народно заседание “ №2. Събранието се привиква с декрет на президента Румен Радев на съображение член 75 от Конституцията на Република България. Заседанието на Народното събрание ще бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

Съгласно Конституцията (чл. 76) първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 46-ото национално заседание това е Мика Зайкова. Тя откри и краткотрайното 45-о Народно заседание. И макар мъдрите упътвания, които насочи към националните избраници, в кроя на съвсем едномесечната му работа беше принудена да признае, че е била неприятна орисница.

,Аз отново съм най-старото нещо и ще би трябвало да откривам. Нямам още готова реч``, уточни в този момент Зайкова пред БНР.

" Много желая да има държавно управление, тъй като народът към този момент няма да чака, а работа ни чака доста. Да, изборите са демократична процедура, но на народа май му омръзна към този момент да върви на избори. Да се надяваме на здравия разсъдък ", сподели още Мика Зайкова, определена за народен представител от Има Такъв Народ на Слави Трифонов. 

На първото съвещание народните представители ще положат следната клетва: " Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се. " След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове.

В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

Изявления ще създадат ръководителите или представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител на 46-ото национално заседание. Председателят ще поеме управлението на съвещанието и ще произнесе слово. Депутатите ще изберат и заместник-председатели на Народното събрание.

Ден преди свикването на 46-тото Народното събрание партиите се чака да договарят.

Парламентарните групи се събират, с цел да обсъдят кандидатурите си за ръководител и заместник-председатели на Народното събрание.

Вчера стана ясно, че новият парламент ще продължи да работи в остарялата постройка на Народното събрание.

Днес официално в " Държавен вестник " излезе указът на президента Румен Радев за привикване на новия парламент.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР