Новоизбраният републикански конгресмен Джордж Сантос е обект на разследване, след

...
Новоизбраният републикански конгресмен Джордж Сантос е обект на разследване, след
Коментари Харесай

Разследват американски конгресмен за тежки измислици в биографията си

Новоизбраният републикански конгресмен Джордж Сантос е обект на следствие, откакто е признал, че е излъгал за основни моменти в автобиографията си.

" Многобройните измислици и несъответствия, свързани с определения за конгресмен Сантос, са напряко зашеметяващи ", съобщи окръжният прокурор на окръг Насау Ан Донели, предава БГНЕС.  " Жителите на окръг Насау и други елементи на трети окръг би трябвало да имат почтен и виновен представител в Конгреса. Никой не е над закона и в случай че в този окръг е осъществено закононарушение, ние ще го преследваме ", съобщи прокурорът от Лонг Айлънд, Ню Йорк.

Сантос би трябвало да постави клетва на 3 януари, когато 118-ият Конгрес ще се събере за първи път в Капитолия.

34-годишният конгресмен призна в понеделник, че е излъгал за част от автобиографията си. Коментарите му пристигнаха, откакто предходната седмица " Ню Йорк Таймс " заяви, че автобиографията му " може би е значително небивалица ".

Въпреки че в предизборната му биография се споделя, че е работил за " Голдман Сакс " и " Ситигруп ", фирмите отхвърлиха да има данни за негова работа там. В автобиографията на Сантос се показва, че е приключил колежа " Барух " през 2010 година, само че чиновниците на този лицей не можаха да потвърдят съществуването на каквито и да е данни, че е посещавал учебното заведение.

В изявление за " Ню Йорк Поуст " той признава, че " в никакъв случай не е работил непосредствено " за двете огромни банки - " Голдман Сакс " и " Ситигруп ", като в същото време признава и, че не е приключил нито един лицей.

В Съединени американски щати се умножават апелите към новия конгресмен да подаде оставка, тъй като значително е излъгал в автобиографията си, предава и  Франс прес. Сантос бе определен на междинните избори през ноември от щата Ню Йорк, прочут като бастион на демократите.

Син на бразилски имигранти, роден в Куинс, в Ню Йорк, Сантос, изрично отхвърли концепцията да напусне поста си, който ще заема публично от 3 януари. Той съобщи, че не е нарушител.

Няколко членове на Демократическата партия приканиха водача на републиканците в Камарата на представителите Кевин Маккарти да свика избор за изключване на Сантос, в случай че той самичък не подаде оставка. Конгресменът от Ню Йорк Ричи Торес също така прикани етичната комисия в Камарата на представителите да проверява по какъв начин е спечелил Сантос парите си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР