Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън подчерта във вторник, че

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън подчерта във вторник, че
Коментари Харесай

Джо Байдън: Президентските избори вече приключиха!

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън акцентира във вторник, че президентските избори към този момент са завършили, откакто през вчерашния ден Емили Мърфи от Управлението по общи въпроси на администрацията (GSA) го уведоми посредством писмо, че преходният развой по предаване на властта може да стартира.

GSA също по този начин упълномощи Байдън да получи достъп до федерално финансиране за президентския временен интервал.

" Изборите завършиха. Време е да оставим настрани партийността и риториката, предопределени да се демонизират една друга. Трябва да бъдем дружно ", написа Байдън в " Туитър ".

Междувременно актуалният президент Доналд Тръмп акцентира, че " GSA не дефинира кой ще бъде идващият президент на Съединените щати ", като в същото време още веднъж отхвърля да признае изборното проваляне.

" Не забравяйте, Управлението по общи въпроси на администрацията (GSA) беше ужасно и Емили Мърфи свърши чудесна работа, само че GSA не дефинира кой ще бъде идващият президент на Съединени американски щати “, написа Тръмп в " Туитър ".

Само часове по-рано Тръмп като че ли даде зелена светлина за формалното начало на преходния интервал сред неговата администрация и екипа на Джо Байдън. Тогава Тръмп разгласи в Туитър, че администрацията му би трябвало " да направи каквото е нужно " за интервала на преход, само че не призна проваляне на президентския избор.

Междувременно преходният екип на Байдън съобщи, че ще се срещне с федерални чиновници, с цел да разиска въпроси, в това число реакцията на коронавирусната пандемия и въпроси за националната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР