Чат приложенията отдавна не са това, което бяха в зората

...
Чат приложенията отдавна не са това, което бяха в зората
Коментари Харесай

Суперприложение за бизнеса: Rakuten Viber пуска нови функции в България

Чат приложенията от дълго време не са това, което бяха в зората си. Конкуренцията за вниманието на потребителите е по-ожесточена от всеки път и приложения, изгрели в миналото като платформи за връзка, през днешния ден към този момент дават необятен набор от разнородни функционалности. Целта им е да задържат ползвателите си вътре и лека-полека да се трансфорат в суперприложения, в които човек да може да се забавлява, само че и да отмята разнообразни ежедневни отговорности – като заплащания, извършване на покупки, връзка с институции и бизнес.

В тази посока от дълго време се движи и известният в България Viber. У нас мобилното приложение може да се похвали с 94% навлизане измежду притежателите на смарт телефони. Именно всеобщото потребление на чат приложенията ги трансформира в атрактивен инструмент за останалата част от бизнеса. Днес Viber свързва стотици милиони консуматори с хиляди марки по света – в международен мащаб фирмите b2b решенията в платформата надвишават 20 000, а в България са над 300.

Бизнес инструментите, които предлагаме, оказват помощ на компании да доближат до нови консуматори и да обръщат тези консуматори в клиенти “, разяснява Константин Костадинов, шеф „ Глобални стратегически партньорства “, по време на събитие за публицисти.

Тенденцията в целия свят е една: потребителите разчитат на все по-малко мобилни приложения, а в това време чакат задълбочаване на персонализираните функционалности и отбрана на персоналните им данни порастват.
Viber желае да се трансформира в суперприложениеПейзажът в България 
38% от предприятията в България употребяват приложения за известия или обществени медии, демонстрира статистика, представена от Viber.

През последната година междинните месечни импресии за Viber Ads в България са нарастнали с 23%. В същото време броят на бизнес известията, употребявани за директна, самостоятелна връзка с клиенти, се е нараснал с 27%. Сред тях промоционалните вести, като специфични предложения, са нарастнали с 11%, диалозите за поддръжка към продажбите – с 80%, а транзакционните известия, като потвърждения на поръчки и сензитивна информация, като салда по сметки – с 37%.

Позитивните трендове разумно водят до разширение на набора от функционалности за бизнеса. Сред актуализациите са брандираните „ Viber Gems “ – анимации, които се появяват в отговор на основни думи в чата, както при изписването на „ цветущ рожден ден “ на екрана изскачат конфети и балони. На същия принцип в този момент фирмите в България ще могат да брандират сходни анимации за специфични мотиви.

Rakuten Viber вкарва и решения за сигурни бизнес известия (Secure Rich Business Messaging), предопределени за самостоятелна връзка с клиенти. Те обезпечават високо равнище на сигурност за инспекция на достоверността на потребителите и транзакциите. В допълнение, Viber към този момент предлага Бизнес позвънявания в България, които служат като „ бизнес прът център в приложението “, с който клиентите могат да се свържат гратис от всяка точка на света.

„ България е един от основните ни пазари от доста години “, подсети Кристина Констандаче, основен шеф по приходите в Rakuten Viber, която подчертава върху смисъла отбраната от лъжливи и хакерски атаки. Подценяването им, уточни тя, може да коства реномето на бизнеса и да срине доверието в него.

Един пробив в връзката на компанията може да повлияе отрицателно на имиджа на компанията. “

Статистиката е красноречива – 57% от бизнесите в България са били обект на хакерска атака през последния месец, а загубите се правят оценка на 11 млн. $. Затова и един от главните фокуси на Viber е в посока сигурност. Кристина Констаданче изясни, че всяка компания с профил в приложението се ревизира ръчно от чиновниците, с цел да се подсигурява, че потребителите споделят с достоверен профил.
Неустоим залог, само че не за всеки: Дигиталната вълна ще залее всичко

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР