Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви климатичния си екип,

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън обяви климатичния си екип,
Коментари Харесай

Байдън обяви екипа си по ключова тема

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи климатичния си екип, който би трябвало да насочи страната към по-големи дейности за битка с климатичните промени и да отбрани въздуха и водата на американците. " Буквално нямаме време за губене ", съобщи Байдън, обявявайки избора си на екип. Той съпостави опасността от климатичните промени с коронавирусната пандемия и даде обещание да предприеме дейности.

" Хора, ние сме в рецесия ", акцентира новоизбраният президент. " Също както се нуждаем от обединен народен отговор на COVID-19, се нуждаем от обединен народен отговор на климатичните промени. Трябва да реагираме на обстановката със спешността, която моментът изисква, както при всяка друга национална изключителна обстановка ".

Този метод е сериозна смяна по отношение на мандата на Доналд Тръмп, белязано от старания за увеличение на добива на нефт и газ и редуциране на държавните дейности за запазване на околната среда. Новият екип на Байдън ще опита да отстрани или блокира доста от самодейностите на сегашната администрация. Освен това ще се подчертава на отбраната на общностите с ниски приходи, тези, в които доминират служащи и членове на етнически малцинства, които са наранени най-тежко от замърсяването, провокирано от изкопаемите горива и от климатичните промени.

Байдън акцентира и на обстоятелството, че новият му екип включва хора от друг генезис, които той дефинира като " умни, квалифицирани, изпитани и преодоляващи рестриктивните мерки ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР