Новоизбраният министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е поискала временно

...
Новоизбраният министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова е поискала временно
Коментари Харесай

Сербезова замрази идеята на Кацаров за детската болница

Новоизбраният министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова е поискала краткотрайно да се замрази сливането на трите сдружения, които имат отношение към плана за създаване на нова детска болница, оповестиха от Министерството на здравеопазването.

Със свое писмо Сербезова изисква неотложно прекратяване на дейностите .

В писмото на министъра, адресирано до препоръките на шефовете на СБАЛДП " Проф. Иван Митев " ЕАД, на МБАЛ " Лозенец " ЕАД и на Здравна капиталова компания за детска болница ЕАД се показва, че решението на министъра се взема до изясняване на всички обстоятелства и условия по проблема .

С писмото се стопира осъществяването на подписаните до момента протоколи и решения за събирането в една постройка на болница " Лозенец " и Националната педиатрия " Иван Митев " и сливането на капитала на трите сдружения в едно. На 7 декември 2021 година служебният министър Стойчо Кацаров разгласи решението си а и за сливането на двете лечебни заведения, което срещна опозиция на медиците. Според експерти ще унищожи университетската амбулатория.

Междувременно, които се образоват в болница " Лозенец ".

Припомняме, концепцията за градеж на Национална детска болница е най-малко от 30 години, само че до в този момент не е осъществена. Първоначално желание да се помести детската болница беше за постройката на болница " Лозенец " (т.нар. държавна болница), само че по-късно тя беше дадена и за подкрепяне на.

Така държавното управление и Министерство на здравеопазването минаха към вид градеж в комплекса на Александровска болница, като публичната поръчка за него започва предходната година, а на ДЗЗД " ДЕТСКО ЗДРАВЕ " за осъществяване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор), е 77 839 442.89 лв. без Данък добавена стойност или 93 407 331.47 лв. с включен Данък добавена стойност. Строежът на детска болница получи.

Още през август 2019 година в поръчката за детската болница и я апелираха. От Камарата на архитектите настояха публичната поръчка за новата педиатрична болница да бъде спряна. Те оповестиха, че, за което пък Камарата на строителите у нас.

Л с претекст, че тази постройка е рискова, остаряла и не покрива потребностите на лечебно заведение за децата. Те се проведоха и в самодейност с подписи за смяна напълно на плана.

На 27 май 2020 година министър председателят Бойко

На 10 юни 2021 година представители на идея " За Доброто ", майки, архитекти и инженери внесоха в Президентството петиция за, подписан преди година от държавното управление на премиера Бойко Борисов.

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров приключи дефинитивно концепцията за градеж на болничното заведение в границите на скелето в двора на Александровска, като смени на управлението на Държавна капиталова компания, която дава отговор за строителството на Национална детска болница. Отделно на това Министерство на здравеопазването за плана за строителството на детската болница, като има подозрение, че някогашният министър председател Бойко Борисов и министрите от неговия кабинет Костадин Ангелов и Кирил Ананиев са нарушили закона и са ощетили страната.

.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР