Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев тържествено положи клетва, с което

...
Новоизбраният главен прокурор Иван Гешев тържествено положи клетва, с което
Коментари Харесай

Иван Гешев положи клетва и вече е начело на прокуратурата


Новоизбраният основен прокурор Иван Гешев тържествено постави клетва, с което публично встъпи в новата си служба.
В зала „ Тържествена “ на правосъдната палата формалната гала почетоха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева, министрите на правораздаването и вътрешните работи Данаил Кирилов и Младен Маринов, представители на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи, членове на Висш съдебен съвет, висши магистрати, политици и представители на академичната общественост.
Новият началник на държавното обвиняване постави клетва пред истинския образец на Българската Конституция, който се съхранява в Народното събрание. Актът за встъпването му двлъжност е подписан от тримата му заместници. От през днешния ден стартира да тече неговият 7-годишен мандат.
Гешев зае поста предварително, откакто предшественикът му Сотир Цацаров подаде оставка месец преди да изтече мандатът му, с цел да поеме управлението на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество (КПКОНПИ).
По-късно денем на Иван Гешев му следва за първи път да ръководи и съвещанието на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС).
Със свое решение правосъдните кадровици към този момент преназначиха Сотир Цацаров за прокурор във Върховна касационна прокуратура. Така, откакто бъде освободен от новата си служба, той ще остане прокурор, а няма да се върне като арбитър в Окръжен съд – Пловдив.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР