Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува остро сегашния президент Доналд

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува остро сегашния президент Доналд
Коментари Харесай

Байдън след официалната победа: Време е да обърнем страницата!

Новоизбраният американски президент Джо Байдън подлага на критика остро настоящия президент Доналд Тръмп за това, че не приел загубата си на изборите.

Байдън съобщи, че провелите се избори са били „ най-ясната проява на същинската воля на американците “. Той също прикани за „ превръщане на страницата “ и обединяване на нацията.

Байдън приказва откакто електоралната гилдия подаде публично гласовете си и удостовери - 302 гласа за него и 232 за настоящия президент Доналд Тръмп.

През миналите няколко седмици, до момента в който течаха водени от акцията на Тръмп каузи за превръщане на резултата от изборите, Байдън избягваше рецензия. Но след потвърждението на успеха му от електоралната гилдия идващият президент на Съединени американски щати не спести остри думи по отношение на Тръмп.

Байдън сподели, че с отхвърли да приема загуба президентът е отказал да „ почете волята на хората, отказал да почете закона и е отказал да уважи конституцията “. Той също акцентира заслугите на тези, които са защитавали твърдо американската народна власт.

„ Пламъкът на демокрацията бе разпален в тази нация преди доста време. Сега знаем, че нищо - нито пандемия, нито корист с власт могат да угасят този пламък,” сподели Байдън “.

Демократът към този момент се приема за публично спечелил изборите за президент на Съединени американски щати откакто предишния месец той бе разгласен за победител.

Официалното подаване на гласовете на електорите се чака да утеши тези, които се съмняват в успеха му.

Процесът, който нормално не се радва на медиен интерес бе излъчен в детайли на фона на акция на Тръмп да обърне резултата с недоказани обвинявания за измами на изборите.

Кампанията досега бележи крах, както на щатско, по този начин и на федерално равнище, само че Тръмп не дава индикации, че счита да се разгласи за надвит макар че не е ясно по какъв начин ще обърне резултата откакто вотът на електорите разчиства пътя на Конгреса да сертифицира успеха на 6-ти януари.

Междувременно министърът на правораздаването Уилям Бар подаде оставка.

Според публични лица оставката е била подадена по време на „ другарски диалог “. Бар бе подложен на критика от президента за това, че обществено e оповестил, че няма доказателства за огромни измами по изборите и за това, че е не е обявил следствие против сина на Джо Байдън – Хънтър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР