Новогодишните празници отминаха, а покрай именните дни не преставаме да

...
Новогодишните празници отминаха, а покрай именните дни не преставаме да
Коментари Харесай

Печените ябълки пазят от преяждане

Новогодишните празници отминаха, а около именните дни не преставаме да преяждаме. Това може да се трансформира в метод, по който ще се храним през цялата година.

Страстта към храненето е сходна с наркоманията, защото желанието за непрекъснато ястие се оформя в същите зони в мозъка, които са дейни при абстиненция.

Това е и повода хората с наднормено тегло да не могат да го смъкват, колкото и нови диети да пробват. Но в случай че се борим с преяждането, преди да е почнало, можем да реализираме някакъв триумф. Преди да седнете на отрупаната с вкусотии маса, изяжте две печени ябълки, в които е добавена по една лъжичка захар.

Пектинът, който се съдържа в ябълките, набъбва, и по този начин лъже стомаха ви, че към този момент съвсем сте се наяли. Няма по какъв начин да се натъпчете, в случай че смятате, че към този момент сте заситени. За да се предпазите от киселини след вдишване на прекалено много храна, пийте алкална минерална вода по време на ястие.

 Ябълки

Точно минералната вода е потребна против преяждане – преди да седнете на масата, изпийте две чаши и стомахът ви ще се запълни. Ако въпреки всичко сте прекалили с яденето, тъй като и този път не сте устояли на изкушението, пийте чай от черен бъз, джинджифил, лайка и мента.

След празнична или просто изобилна вечеря си легнете, наспете се добре и на сутринта яжте единствено ябълки или цитрусови плодове. Те имат разтоварващо деяние върху храносмилателния тракт и ще ви избавят от неприятното възприятие за тежест.

Пийте повече течности, до момента в който се храните, по този начин ще запълните стомаха си и няма да се наложи да преяждате. Наблягайте на зеленчуците и месото, а за десерт избирайте плодове без добавка от сметана и сладки заливки за декорация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР