Чадците отиват на урни в понеделник след три години военно

...
Чадците отиват на урни в понеделник след три години военно
Коментари Харесай

Чад гласува за президент след три години военно управление

Чадците отиват на урни в понеделник след три години военно ръководство след гибелта на дългогодишния държател Идрис Деби,  първите президентски избори в африканския район Сахел след вълна от преврати. |

Махамат Идрис Деби служи като временен президент, откогато пое властта, откакто татко му Идрис Деби, който управляваше Чад в продължение на 30 години, беше погубен в борба през април 2021 г. 

Деби даде обещание да ускори сигурността, да укрепи ръководството на закон и увеличение на производството на електрическа енергия. Но основният му конкурент притегля по-големи от предстоящото тълпи по време на предизборната си акция.

Гласуването съответствува с краткотрайното евакуиране на американските войски от Чад, значим западен съдружник в район на Западна и Централна Африка, ухажван от Русия и изумени от джихадизъм.

Избирателните секции се отварят в 7 сутринта и затварят в 17:00, като към 8,5 милиона души са регистрирани да гласоподават. Войниците започнаха предварителното гласоподаване в недел...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР