Ново световно признание за българина Теодор Ушев – той беше

...
Ново световно признание за българина Теодор Ушев – той беше
Коментари Харесай

Тео Ушев ексклузивно пред bTV: Най-важното е да държиш кораба по време на бурите

Ново международно самопризнание за българина Теодор Ушев – той беше разгласен за най-влиятелния аниматор в света в последните 25 години. Оценката е на водещи специалисти в региона след извършена анкета от уредниците на Международния фестивал за анимация „ Анимак “.

Тео Ушев приказва извънредно пред bTV след огромното отличие. Той се намира в Созопол, където снима и първия си игрален филм.

„ За мен това самопризнание беше изненада, да си кажа искрено, заради тъкмо тази причина, че аз върша филми единствено от 15 години. Второ има толкоз доста хора, които са правили преди мен и от които аз съм се учил, доайени, майстори на анимацията, които са в същия лист “, споделя той.

Тео Ушев дефинира миналата година, в която светът беше обзет от пандемия, като късметлийска за самия него.

„ Бях късметлия. На фона на цялото злощастие, мога единствено да чукна на дърво, че по този начин се случиха нещата предходната година и рецесията, и депресията не съумя да ме потопи, което знаете, с създателите е доста елементарно. Това е най-важното - да успяваш да държиш кораба по време на бурите. И това, че сме тук, също е по някакъв метод избавление за мен, че аз съумях да се скрия на края на света в Созопол на скалите, с цел да мога да продължа работата по кино лентата си “, споделя той.

Цялото изявление с Тео Ушев очаквайте на следващия ден в „ Тази събота “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР