Ново проучване предполага, че интелигентният живот или извънземните може да

...
Ново проучване предполага, че интелигентният живот или извънземните може да
Коментари Харесай

Просвещението

Ново изследване допуска, че интелигентният живот или извънземните може да се популяризират бързо в Млечния път, колонизирайки звездни системи и създавайки сфери на въздействие, които се уголемяват с времето.

Изследването, оповестено в The Astrophysical Journal, се основава на математически модел, който преглежда по какъв начин цивилизациите се развиват и взаимодействат със средата си. Моделът включва и парадокса на Ферми, който пита за какво към момента не сме разкрили признаци на извънземен разсъдък (ETI).

Авторите на проучването Джонатан Карол-Неленбек от университета в Рочестър и неговите сътрудници настояват, че парадоксът на Ферми въобще не е абсурд, а по-скоро разследване от необятността на пространството и крайната скорост на светлината.

 Колко бързо се популяризират извънземните из Галактиката?

Те настояват, че извънземните цивилизации

може да са доста постоянно срещани в галактиката, само че техните сигнали и сонди лишават доста време, с цел да доближат до нас, и противоположното. Освен това те допускат, че извънземните цивилизации може да имат разнообразни претекстове и тактики за проучване и колонизиране на галактиката, които въздействат върху това какъв брой забележими са за нас.

Изследването се основава на предходна работа на Карл Сейгън и Уилям Нюман, които през 1981 година предложиха цивилизациите да се уголемяват оттатък родните си планети в сферични черупки, които порастват с непрекъсната скорост. Карол-Неленбек и неговият екип обаче трансформираха тази концепция, като вкараха два нови фактора: фронта на заселване и фронта на изследване.

Фронтът на заселване е границата на район,

където цивилизацията е открила непрекъснати колонии. Изследователският фронт е границата на район, където цивилизацията е изпратила сонди или кораби, с цел да изследват евентуално обитаеми светове.

Фронтът на заселване постоянно изостава от фронта на проучване, тъй като основаването на колония изисква време и запаси. Разстоянието сред двата фронта зависи от това какъв брой бързо една цивилизация може да изследва и колонизира нови светове и какъв брой време им лишава да споделят между тях.

 Колко бързо се популяризират извънземните из Галактиката?

Изследването също по този начин преглежда разнообразни сюжети за взаимоотношение на цивилизациите между тях. Например, някои цивилизации могат да си сътрудничат и да обменят информация, до момента в който други могат да се конкурират и да крият наличието си.

Някои цивилизации може да останат покрай родните си планети,

до момента в който други може да се реалокират надалеч. Някои цивилизации могат да оцелеят дълго време, до момента в който други могат да изчезнат или да преминат в друго положение на битие.

Авторите са употребявали компютърни симулации, с цел да тестват по какъв начин тези фактори въздействат на разпространяването и откриваемостта на извънземни цивилизации в галактиката. Те откриха, че в множеството сюжети галактиката е изпълнена с припокриващи се сфери на въздействие, които нарастват с времето.

Въпреки това, тези сфери не са безусловно забележими за нас, тъй като са прекомерно далечни или прекомерно слаби, с цел да бъдат открити. Авторите пресмятат, че на една цивилизация ще са нужни минимум 3 милиарда години, с цел да колонизира цялата вселена и даже повече, преди да ги видим.

Изследването заключава, че парадоксът на Ферми не е безапелационен мотив против съществуването на ETI, а по-скоро отразява нашите лимитирани познания и вероятност.

Авторите допускат, че би трябвало да продължим да търсим признаци на извънземни цивилизации, употребявайки както съществуващи, по този начин и бъдещи технологии като радиотелескопи, оптични телескопи, инфрачервени телескопи и междузвездни сонди.

Те също по този начин предлагат да сме готови за опцията да срещнем извънземни, които са доста разнообразни от нас както във връзка с своята биология, по този начин и във връзка с културата си.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР