Ново показно убийство шокира Йоханесбург само седмици след разстрела на

...
Ново показно убийство шокира Йоханесбург само седмици след разстрела на
Коментари Харесай

Убиха сърбин в Йоханесбург, свързан е с мъжа на Гуркова

Ново показно ликвидиране шокира Йоханесбург единствено седмици след разстрела на брачна половинка на Наталия Гуркова - Джордже Михалевич. Убит е сръбски жител, а нападението сигурно е обвързвано с това на Михалевич. Това разкри журналистката Манди Уинър, която първа заяви и за покушението над Джордже, написа " България през днешния ден ".

" Самоличността на лицето не е обявена, известно е, че е сръбски жител на 49 години, а убийството е станало в регион Ривония. Разследващите вършат връзка сред двете убийства ", споделя Уинър.

Тя напомня, че това е следващото от серия убийства в Йоханесбург за последните месеци, свързани със сръбската мафия.

През септември предходната година сърбин, за който се допуска, че е обвързван с лица от подземния свят, е убит, до момента в който седи в колата си на паркинга на заведение за бързо хранене. През април тази година е погубен Мика Джукич. Той е наказан в Сърбия за разстрела на Желко Ражнатович-Аркан, години наред се укрива ЮАР и бе считан за един от главатарите на сръбската мафия, която е пуснала дълбоки корени в ЮАР. Джукич бе и непосредствен другар на брачна половинка на Гуркова - Джордже Михалевич.

Според проверяващата журналистка всички убийства са свързани, а полицията търси общ гарант. Чад Томас, следовател от Дирекцията за стопански закононарушения в Йоханесбург, към този момент разкри, че Михалевич е погубен поради бизнеса си с диаманти. Основната версия, по която се работи, е, че покушението е поръчано от чужбина.

" По-конкретно: от източноевропейска страна. Не мога да ви кажа коя, тъй като не е в полза на следствието ", прибавя още Томас.

Съпругът на Мис България Наталия Гуркова бе заровен в ЮАР на 6 октомври. Службите за сигурност нямат информация дали самата Гуркова или някой различен от " българската " рода на ликвидирания мафиот е посещавал Южна Африка след атентата против него. Миската не е разпитвана като очевидец и не се е срещала с проверяващите по случая.

По уверения на проверяващия по случая Чат Томас с всички формалности към освобождението на натрупа и погребението се е занимавала майката на Джордже - Мира Михалевич. Тя живее непрекъснато в екзотичната страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР