Ново кино Парадизо“ – шедьовърът за любовта на едно малко

...
Ново кино Парадизо“ – шедьовърът за любовта на едно малко
Коментари Харесай

Шедьовърът „Ново кино Парадизо“ се превръща и в тв сериал

„ Ново кино Парадизо “ – шедьовърът за любовта на едно малко момче към киното, който през 1990 година отнесе в Италия премията „ Оскар “ за най-хубав задграничен филм, ще стане ефирен сериал, заяви Variety. Автор на сюжета и режисьор отново ще е Джузепе Торнаторе. „ Парадизо “ („ Рай “) ще се състои от 6 епизода, които ще бъдат продуцирани от Марко Беларди („ Перфектни непознати “) и неговата нова компания Bamboo production, основана през февруари. Беларди, който сега дружно с режисьора Торнаторе се намира в Съединени американски щати, е във фаза на напреднали договаряния със стрийминг платформа за излъчването на бъдещата продукция. 

Действието, както знаем от кино лентата, се развива в Сицилия след Втората международна война, където момченцето Тото „ живее “ в кино „ Парадизо “ и подхранва пристрастеността си към седмото изкуство с помощта на остарелия прожекционист Алфредо. В истинската творба в функциите бяха дребният Салваторе Кашо и огромният Филип Ноаре. За актьорския състав на сериала към момента детайлности не се разкриват.

„ Сериалът Paradiso ще бъде същата история от кино лентата, само че разширена в разнообразни направления на описа ”, споделя Беларди и прибавя, че Торнаторе сега написа пилотния епизод, като проектите са продукцията да бъде снимана скоро и да бъде показана през 2023 година

Темите, вплетени в поредицата, ще включват „ силата на майката, другарската взаимност, секса като табу, насилственото пренасяне, бягството, обществените разлики “. Ще бъдат разкрити предисториите на основните герои от измисленото сицилианско село Джанкалдо, където се намира кино „ Парадизо “ и където ще се развива действието. Те ще съставляват „ напречен прорез “ на следвоенното потомство в Италия с неговия блян към рестарт на живота, преплетен с типичната за страната и епохата пристрастеност към филмите.

Освен „ Оскар “ преди 32 години лентата на Джузепе Торнаторе печели награди „ Златен глобус “ и БАФТА. Инкасира и над 12 милиона $ от американския боксофис. Година по-рано, през 1989-а, Торнаторе е почетен и с „ Гран при “ – специфичната премия на журито на Международния кинофестивал в Кан.

Другите планове, над които компанията на Марко Беларди Bamboo в най-скоро време ще работи, включват ефирен сериал за италианската социална телевизия RAI, отдаден на умрелия преди десетилетие италиански поппевец, създател на песни, артист и „ неприятно момче “ Франко Калифано; поредност за миланската мафия през 70-те години за Sky – продължение на документалната поредност „ La Mala. Бандити в Милано “; настоящо предаване, озаглавено „ Поколение Z “, за актуалните форми на неонацизъм и фашизъм и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР