Ново изследване твърди, че човешките същества имат своя естествена граница

...
Ново изследване твърди, че човешките същества имат своя естествена граница
Коментари Харесай

Човешкият живот има своя лимит и ние вече сме го достигнали!

Ново проучване твърди, че човешките същества имат своя естествена граница на живота. Според учените тази граница към този момент е достигната и шансът някой да живее повече от 125 години (световният връх по дългоденствие сега е 122) е еднакъв на нула.

Изводите от изследването се основават на обработени статистически данни на трендовете за дълготрайност на живота във Англия, Съединени американски щати, Франция и Япония. Това са страните, където има максимален брой столетници – хора на възраст от 110 години и повече.

Учените са открили, че междинната линия на гибелта при тази група не се е нараснала от 1968 година насам и възможностите някой от тези дълголетници да живее повече от 125 години са по-малко от 1 на 10 хиляди.

Ние сме безусловно уверени, че човечеството е достигнало своя постепенен предел във връзка с продължителността на живота. 12 десетилетия са безспорната граница на продължителността на живота и всяка една година повече е изключение, доказващо правилото, написа в заключителния разбор на откривателите.

Според учените има и изцяло разумно пояснение за появяването на този предел. Идеята на стареенето е целенасочена. Природата е програмирала поредност от биологични събития в човешкото тяло, които да допринесат за естествения асортимент и развиването на типа. Тази система обаче е дискредитирана в последните 100 години с развиването на актуалната медицина и обществените услуги.

Днес хората живеят повече и по-добре, което в даден миг е нараснало границата на смъртност. Учените изясняват, че с цел да действа екосистемата на земята, е нужен баланс и тъкмо заради тази причина се е появил и този предел на човешкия живот.

 Човешкият живот има своя предел и ние към този момент сме го достигнали!

Световният връх по дългоденствие се държи сега от французойката Жана Клемент, която е умряла през 1997 година на достолепната възраст от 122 години. Нейният живот е най-дългият документиран досега.

Автори на проучването са учени от медицинския лицей Алберт Айнщайн в Ню Йорк. Те признават върха на госпожа Клемент и пренебрегват другата рекламация за най-възрастен човек на земята, тази на Мбах Гото от Индонезия, който твърди, че е на 145 години и е роден през 1870 година.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР