Ново изследване разкрива пряка връзка между подчертания спад на температурите

...
Ново изследване разкрива пряка връзка между подчертания спад на температурите
Коментари Харесай

Ето защо през зимата пием повече алкохол

Ново проучване разкрива директна връзка сред подчертания спад на температурите и ограничавания достъп до слънчева светлина и потреблението на твърди питиета. Защо пием повече алкохол през есента и зимата? Учените дават категоричен отговор.

Бутилка коняк при среща с другар, ароматно греяно вино преди лягане и няколко " кръга " джин с тоник на фирмено коледно празненство. Звучи познато? Тъй като на открито става по-студено и вечерите стават по-дълги, колкото и пукането на огъня в камината, ние обичаме звука от отваряне на бутилка вино.
 Кои са индикаторите, които ви споделят да намалите алкохола Кои са индикаторите, които ви споделят да намалите алкохола
Имате ли чувство, че прекалявате с алкохола? Всъщност множеството хора, които го вършат, даже не осъзнават, че пият повече, в сравнение с тряб...

Както се оказва, общата наклонност да се употребява повече алкохол от септември до февруари е изцяло научно обоснована. Последно проучване от Центъра за проучване на черния дроб в Питсбърг в Съединените щатите потвърждава тясната връзка сред междинната температура, интензивността на слънчевата светлина и потреблението на алкохол.

Резултатите от проучването (подкрепени от наличната информация от Световната здравна организация), оповестени в списание Hepatology, вземат поради данни от 193 страни. Те разкриват, че студеният климат способства за увеличение на заболеваемостта от алкохолизъм. В страни с ниски температури също е открит висок % на хората, страдащи от чернодробни болести. 

" Резултатите от нашето проучване демонстрират нещо, което всеки е усетил през последните десетилетия, само че до момента никой не го е потвърдил научно ", обяснва доктор Рамон Баталер от университета в Питсбърг.

 Как да възстановим черния си дроб след сериозен запой Как да възстановим черния си дроб след сериозен запой
Един празник не може да мине без радостни тостове. Някои делнични дни – също. Консумацията на алкохол е нездравословен табиет, в случай че разбир...

Алкохолът се назовава вазодилататор, което значи, че отпуска кръвоносните съдове и усилва притока на топла кръв към кожата. Ето за какво е по-вероятно да пием алкохол, когато ни е студено. Гореспоменатото проучване също по този начин акцентира обстоятелството, че по-ниските температури също са свързани с по-високи равнища на меланхолия, която от своя страна от дълго време е обвързвана с нараснала консумация на алкохол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР