Ново изследване откри, че някои хора са генетично обременени да

...
Ново изследване откри, че някои хора са генетично обременени да
Коментари Харесай

Някои хора са генетично обременени да мразят вкуса на зеленчуците

Ново проучване откри, че някои хора са генетично обременени да ненавиждат усета на зеленчуците. Повечето родители са наясно, че е мното мъчно да се накарат дребните деца да ядат броколи и зеле, само че учените към този момент имат избавителен отговор за дребните злобари на зеленчуци – те може да не са просто инатливи, а омразата към зеленчуците да е в гените им, написа FOX .

Според Американската сърдечна асоциация съществува характерен ген, който кара избрани храни да имат горчив усет за някои хора. Става дума за в действителност потребни за сърцето зеленчуци, които са значими съставни елементи в доста здравословни диети.
„ Вашата генетика въздейства върху метода, по който усещате усетите, а усетът е значим фактор при избора на храна ", споделя Дженифър Л. Смит, лекар на науките, създател на новото проучване.Всеки се ражда с две копия на вкусов ген, наименуван TAS2R38. Версията AVI на този ген прави по този начин, че хората да не са чувствителни към горчиви усети от избрани химикали в храните. Учените настояват, че всеки, роден единствено с едно копие на AVI или пък на другата версия на гена - PAV, може да намира някои храни за горчиви, а в някои случаи даже за извънредно неприятни.
Това са хората, които откровено ненавиждат броколи, брюкселско зеле, карфиол и зеле и всеки от нас познава такива. Когато те споделят, че им се повръща единствено от миризмата на тези зеленчуци – те не се лигавят, това в действителност е по този начин. Смит сподели, че родените с тази специфичност също могат да реагират негативно на мрачен шоколад, а в някои случи на кафе и бира.
Изследователите се надявали по време на опитите си, че в случай че поръсят със сол или друга фалшификация неприятните за програмираните анти-вегани зеленчуци, може и да ги накарат да похапнат потребните храни. Но не се получило. Според изследването тези, които имат генетиката да възприемат горчив усет в храната си, не са повлияни от това какъв брой сол, мазнини или захар са добавени, с цел да създадат потреблението по-приятна.
„ Надяваме се, че можем да използваме генетична информация, с цел да разберем кои зеленчуци могат да се одобряват по-добре от мразещите зеленчуци и да разберем кои подправки ще им се харесат, с цел да можем да ги улесним да поемат потребна храна “, сподели Смит.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР