В нумерологията числото 4 е свързано със света на материята,

...
В нумерологията числото 4 е свързано със света на материята,
Коментари Харесай

За постите и смисъла

В нумерологията цифрата 4 е обвързвано със света на материята, несъгласията, страданията, разпятието. Нулата е кръгът, съдържащ всички благоприятни условия. И по този начин, цифрата 40 е признакът на тествания, които стават изискване да се проявят силите на обновлението.

40 дни е пречистващият потоп, довел до нова земя и нови условия за живот; за 40 дни Моисей получи Божиите заповеди на Синай, конструиращи нов закон и морал; за 40 години скитничество в пустинята евреите не помниха робството, с цел да влязат освободени в Обетованата земя; след 40 дни в пустинята Илия чу тихия глас на Бога, преди да го възнесе небесната колесница; след 40 дневен пост Исус възвести Новия завет; 40 дни след възкресението Христовия дух извърши пространството със светлината и любовта, трансформирали аурата на човечеството...
Постът е единствено един способ, с който позволяваме най-великите задания в света – споделя Учителя. – Така постъпи и Христос - след четиридесет дни пост в пустинята Той най-сетне огладня. Тогава се яви Духът и Той потегли да проповядва. Следователно, всяка една работа в света стартира с пост. Не би трябвало по писмен знак да постиш четиридесет дни. Постът значи да очистиш мозъка, сърцето и волята си. Няма да оставиш нищо неочистено – мозъкът ти ще бъде ярък, сърцето ти – чисто, волята ти – мощна. По този метод всичко ще можеш да направиш. А в този момент някой 10 дни не яде и това било пост. Какво не яде? Не яде печена кокошка и не пие винце. Това не е пост.
Въздържание от месо и млечни артикули е едната част от поста; ограничаването от храна, паники, пристрастености, вражди, разпри, злоба, празнодумие, е превръщане към вътрешния човек. Вътрешният ни свят се храни с красиви усеща, картини, светли мисли, наслада, музика, природа, замечтаност, молитва. 
От хилядолетия всяко духовно обучение и вяра дават темп, възпитаващ в баланс сред външната физическа и вътрешната духовна интензивност у индивида, съгласуван с изискванията, културната настройка, степента на развиване на съзнанието, уроците на душите.

В историята на всички нации, във времена на тъга, с изключение на ритуали и жертвени блага, хората започвали пост като част от службата си към Бога.
Четем в Библията, че когато търсели благосклонност, амнистия, помощ от Бога, евреите давали обет с пост, предхождащ празничните дни. Най-свещеният в годината ден за смирение е Йом Кипур. Основното значение на празника е изкуплението на греховете и помиряването. Празникът е обвързван със непоколебим пост, не разрешава се и всевъзможен тип активност, която може да отвлече вниманието от мисълта за възмездие и смирение.
Постът в Рамадан е един от петте стълба на Исляма. През целия месец се съблюдава непоколебим пост, за разлика от християнския той се състои в цялостния отвод от храна и вода през светлото време на денонощието. Храна е позволена, само че единствено нощем. За мюсюлманите, когато стартира Рамадан, „ се отварят вратите на парадайса и затварят вратите на Ада “. Това е времето, когато човек може да се свърже по-лесно с Бога и да прояви положителното, милостта, състраданието.
В християнската традиция дните и времето на постите се утвърждават последователно. Датата 25 декември като празнуване на Рождество Христово е въведена за всички православни църкви чак при започване на V век. А едвам през 1166 година на събор, призован от константинополския патриарх Лука Хрисоверг, e одобрен четиридесет дневният пост преди Рождество Христово.

Изминали са повече от осем епохи, откогато вярващите християни притихват в скришната стаичка на душата си, където звучат Христовите думи: „ А ти, по кое време постиш, помажи главата си и умий лицето си, та да се покажеш, че постиш не пред индивидите, само че пред твоя Отец, Който е на тайно; и твоят Отец, Който вижда в скришно, ще ти въздаде нескрито. “
Учителя ще продължи: Ако ти постиш, не ядеш, това още не е събитие. Никой не би трябвало да знае, че постиш. И по време на поста ще бъдеш толкоз мил, толкоз благосклонен, ще извиняваш погрешките на другите хора и ще се радваш, в случай че другите ядат и бъди щастлив и радостен!
Рождество Христово идва с раждането на светлината, с раждането на вярата, с раждането на вярата! Тъмнината е утробата, подготвяща раждането на новия ден! Съзнателните пости, самоограничение, хладнокръвие, самовъзпитание са знак на родилните страдания на раждането на новия човек на любовта!

Нашите оферти за вашата софра по време на постите


Тахани и ядки БаЛе ООД

Името БаЛе идва от бадем и лешник.
Фирмата отглежда 200 дка с насаждение от двата типа овошки в региона към Варна.
Изпращаме продукция в цяла България и работим със спедиторски компании.
Контакти:
Производствен завод – гр. Варна, ул. „ Тролейна " №6
0899 883 763
[email protected]

Greenies

Greenies e български производител и търговец на микрозелени растения, отгледани при най-високи стандарти в село – 100% органична продукция. Осъществява търговия на едро и дребно в цялата страна.
Контакти:
с. Бенковски, обл. Варна
0886 818 680
[email protected]

https://www.facebook.com/greeniesbg
https://www.instagram.com/greeniesbg/

Жива Храна

Сурова веган кухня – веган „ сирене " и „ луканка " и други
Контакти:
0892 953 495

за поръчка
артикули
магазини, където се оферират продуктите

Нигелла ООД

Билката Nigella Sativa (бот.) е известна у нас като черен кимион има хилядолетна история. Сведенията от древността за необятното приложение и актуалните научни проучвания демонстрират, че това растение е един от кандидатите за укрепващо здравето средство на хилядолетието. Малка бутикова работилница на компания Нигелла за студено пресовани масла дава на своите клиенти постоянно прясно масло от висококачествени първични материали, заради дребния си потенциал.
Контакти:
0879 459 091
https://nigellaltd.com
https://www.facebook.com/streetseedsbulgaria

Тръвна

Медове „ Тръвна ” – натурални, чисти и висококачествени 5 типа български пчелен мед – букет, лавандулов, липов, манов, кориандър.
Контакти:
0883 580 599
https://travna.bg/
https://www.facebook.com/travna.bg
https://www.instagram.com/travna.bg/

Три лъжици

„ Три лъжици " – сладка и разядки с отличен усет и без компромис в качеството.
Изберете от 4 сладка без добавена захар, 7 сладка със захар, 3 типа лютеници и 2 айвара.
Контакти:
За поръчки или повече информация: 088 358 0599
https://трилъжици.bg/
https://www.facebook.com/3spoons.spreads
https://www.instagram.com/3spoons.spreads/

Пекарна ВъзДух

Всички хлябове се замесват със лично произвеждане квасове и алкална вода с високо pH, което разрешава по-пълно разграждане на лепкавата съставна част на глутена. Брашната от лимецов, ръжен и безглутенов от теф са остарели български култури с дребен рандеман (повече витамини и минерали), с цел да допринесат за качество на живота и да понижат преяждането. В резултат се усъвършенства ферментационния развой и хлябът ни не залепва и не се раздува в червата. Печивата се пекат на ниска температура, което разрешава да бъдат с мека кора, по-сочни, по-вкусни, по-питателни и да не източват ненужно водата от тялото. Съхранението на хлябовете става във восъчни кърпи и торби, които резервират мекотата им.
Контакти:
Пекарна „ ВъзДух ": „ Цар Борис Трети " 137, откъм ул. „ Дечко Йорданов ", София
Магазин „ ВъзДух ": ул. „ Цар Асен " 11, София
087 619 9325
[email protected]
facebook
instagram

Биоферма „ Софина "

С всяка Ваша поръчка от Биоферма „ Софина ", вие подкрепяте Грижа за Земята, за Храна и Здравето на хората. Благодарим ви от сърце!
Правим доставки. Обадете ни се!
Контакти:
0899 909 310 – Стоян Симеонов
[email protected]
https://www.sofinabio.com/
https://www.facebook.com/biofarmsofina

Благост

Благи гозби от БЛАГОСТ – вкусна храна за всеки ден на вашата софра!
Лесно е да се пости с Благост. Вече няколко години най-благата храна  „ живее " в София – неповторимо чиста веган и вегетарианска, извънредно енергийна и  заредена с обич, с право постоянно наричана  „ божествена " – това е  храната на  БЛАГОСТ. За постите, за Бъдни вечер, както и за всички ваши фамилни и фирмени празници – БЛАГОСТ е вашият избор. Освен деликатно квалифицираните ястия, имате опция и за покупка с доставка до дома ви за гр. София на подбрани от стопанства сезонни плодове и зеленчуци, чисти млечни артикули, домашни бурканчета с доста благинки, медове и други през цялата година – всеки сезон, за всеки ден и за всеки празник.
Контакти:
За информация и поръчки: 0879 69 01 73
https://www.facebook.com/GostilnicaBlagost
https://www.facebook.com/zdravoslovnipridukti

Балканска

Здраве непосредствено от природата!
Лимон и бъз,Малина, Дива ягода, Зелена ябълка, Праскова, Грейпфрут с Джинджифил, Вишна, Круша – плодови сокове с билки без захар, подобаващи за диабетици, хора на диета и деца над 3 години!
Контакти:
1000 София, ул. Г.С.Раковски 99, ет.13, офис4
088 833 0544
[email protected] www.balkanska.bg
https://balkanfair.online/balkanska-1
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР