Ново изследване на американски учени разкрива кое е най-новото оръжие

...
Ново изследване на американски учени разкрива кое е най-новото оръжие
Коментари Харесай

Този плод е най-новото оръжие срещу COVID-19

Ново проучване на американски учени разкрива кое е най-новото оръжие против COVID-19.

Всеки ден научаваме малко повече за имунологията на SARS-CoV-2. Вече е известно, че някои ензими улесняват навлизането на вируса в тялото. Такива са АСЕ2, за който се знае, че улеснява проникването на вируса в човешкото тяло през очите или TMPRSS2, който в допълнение оказва помощ на вируса да се промъкне през нашите пори и кръвоносни съдове,

В момента инфектираните пациенти се лекуват с разнообразни антивирусни, противовъзпалителни и антималарийни средства, само че учените не престават да търсят средства и способи за лесна и бърза победа над рисковата болест.

Резултатите от неотдавнашното изследване, извършено от учени от Медицинския център към университета на Небраска, демонстрират, че бромелаинът може да се употребява като антивирусно средство против COVID-19, написа уеб сайтът News-Medical.Net.

Този ензим се съдържа в огромни количества в ананаса и по-точно в стеблото на ананаса.
Снимка: shutterstock  Този плод е най-новото оръжие против COVID-19
Настоящото изследване демонстрира, че протеолитичният ензим бромелаин потиска интензивността на вируса SARS-CoV-2, оказвайки резултат по едно и също време върху три съставния елемент, за сметка на които патогенът попада в тялото и стартира да се развъжда, провокирайки заболяването COVID-19.

Предишни изследвания демонстрират, че бромелаинът може да се употребява при лекуване на възпаления и болежка и че съединението се всмуква добре от организма и има продължителна биологична интензивност.

Всички тези преимущества могат да бъдат употребявани при лекуване на пациенти с COVID-19. Именно поради това богатото на бромелаин ананасово стъбълце може да се окаже най-голямото ни преимущество в борбата против COVID-19, както и за евентуални бъдещи огнища на други коронавирусни инфекции, означават откривателите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР