Ново искане за скок в цената на газа. Булгаргаз внася

...
Ново искане за скок в цената на газа. Булгаргаз внася
Коментари Харесай

Пак искат скок в цената на газа

Ново искане за скок в цената на газа. " Булгаргаз " внася в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) гледище за нарастване на цената на природния газ с 0,83% за четвъртото тримесечие на годината, заяви БГНЕС.

В известие до медиите " Булгаргаз " ЕАД уведомява своите клиенти, че прогнозната цена на природния газ за ІV-то трим. на 2019 година е 45,27 лева./MWh (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС). В съпоставяне с одобрената за ІІІ-то трим. на 2019 година цена (без цени за достъп, транспорт, данък и ДДС), прогнозната цена за ІV-то трим. на 2019 година е по-висока с 0,37 лева./MWh или с 0,82%, осведомят от дъщерното сдружение на " Български енергиен холдинг ".

Прогнозното нарастване на продажната цена се дължи главно на по-високите цени за транспорт на природен газ през територията на Румъния за 2019/2020 газова година.

Прогнозната цена на природния газ регистрира въздействието на ценообразуващите фактори към 9 август и е неокончателна. Окончателното предложение на “Булгаргаз “ ЕАД за одобряване цената на природния газ за ІV-то тримесечие на 2019 година ще бъде импортирано в КЕВР на 10 септември.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР