Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо сподели

...
Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо сподели
Коментари Харесай

Гонзо за назначението в БФС: Надявам се да достигна апогея в работата си


Новият механически шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо показа проектите си за промяна в работата на националните тимове и треньорската школа, както и бъдещите тактики за развиване на футбола ни.

" Предизвикателството пред мен е огромно, само че се усещам квалифициран въз основата на това, което съм постигнал като футболист и след това като шеф в разнообразни клубове. Надявам се в този момент да доближи апогея в работата си ", съобщи Иванов. " В кратковременен проект ще унифицираме активността във всички национални гарнитури, тъй че да се играе по една и съща система и да се работи по еднакъв метод, с цел да може преходът сред юноши, младежи и мъже да бъде равномерен. При всички положения би трябвало да следваме твърдата линия за подмладяване на представителния отбор. Смятам, че имаме положителни гении, които занапред ще разпрострат капацитета си – само че всички ние би трябвало да създадем по този начин, че да вдигнем увереността им, като им осигурим социална поддръжка ".



По отношение на измененията в треньорската школа, Иванов акцентира че споделя визията на новия й шеф доцент доктор Емил Атанасов: " Реформи сигурно ще има, с цел да произвеждаме повече и повече млади и надарени експерти, които да образоват децата. Няма по какъв начин без положителни треньори да вдигнем равнището на подрастващите. Ще стартираме нови стратегии, като ще включим доста повече на практика занимания и лектори от чужбина, с цел да създадем по този начин, че даже в дребните обитаеми места да се организират семинари, посредством които локалните фрагменти да покачат квалификацията си ".
Снимка: Lap.bg

" Обсъждаме акомодацията на унгарския модел, при който клубовете се подтикват, с цел да построяват и развиват млади локални футболисти. Производството на положителни български играчи за бъдещето е главният ни приоритет и даже сега работим интензивно с представители на УЕФА по разнообразни тактики в тази сфера. Мисля, че цялата футболна общност би трябвало да похвали упоритостта на БФС да е измежду първите федерации в Европа, които са се заели с тотално модернизиране на структурите и процесите съгласно стандартите на УЕФА и плана " Футболни федерации на бъдещето ". Не бива обаче да забравяме, че всеобщ спорт няма по какъв начин да се развива без помощта на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. Много е значимо тези институции да си спомагат, тъй като положителното бъдеще е наша обща задача ".
Снимка: Lap.bg

Новият механически шеф на БФС мечтае страната ни да още веднъж да има мощни позиции на интернационалната сцена: " Всички се надяваме още веднъж да бъдем там, където обичайно сме били. Това обаче е доста дълъг развой и би трябвало да се концентрираме върху всяка последваща стъпка. Ако считаме, че резултатите ще дойдат на следващия ден, ще сме в огромна неточност. Всичко е натурален развой, в който би трябвало да вземат участие всички – президенти на клубове, шефове на школи и така нататък Много е значимо да работим дружно за положителното на българския футбол. Това, което аз мога да подсигурявам, е че още от първия си ден на тази позиция работя единствено и само за богатството на България. Не ме интересуват никакви клубни пристрастия ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР