Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов даде

...
Новият технически директор на Българския футболен съюз Георги Иванов даде
Коментари Харесай

Гонзо с първо интервю от поста в БФС: Разкри плановете си за реформи в националните отбори

Новият механически шеф на Българския футболен съюз Георги Иванов даде първото си изказване след заемането на основната позиция. Пред медийните канали на БФС именитият нападател показа проектите си за промяна в работата на националните тимове, на треньорската школа и бъдещите тактики за развиване на футбола ни.

„ Предизвикателството пред мен е огромно, само че се усещам квалифициран въз основата на това, което съм постигнал като футболист и след това като шеф в разнообразни клубове. Надявам се в този момент да доближи апогея в работата си. В кратковременен проект ще унифицираме активността във всички национални гарнитури по този начин, че да се играе по една и съща система и да се работи по еднакъв метод, с цел да може преходът сред юноши, младежи и мъже да бъде равномерен. При всички положения би трябвало да следваме твърдата линия за подмладяване на представителния отбор. Смятам, че имаме положителни гении, които занапред ще разпрострат капацитета си – само че всички ние би трябвало да създадем по този начин, че да вдигнем увереността им, като им осигурим социална поддръжка “, съобщи Иванов.

По отношение на измененията в треньорската школа, Иванов акцентира че споделя визията на новия ѝ шеф доцент доктор Емил Атанасов: „ Реформи сигурно ще има, с цел да произвеждаме повече и повече млади и надарени експерти, които да образоват децата. Няма по какъв начин без положителни треньори да вдигнем равнището на подрастващите. Ще стартираме нови стратегии, като ще включим доста повече на практика занимания и лектори от чужбина, с цел да създадем по този начин, че даже в дребните обитаеми места да се организират семинари, посредством които локалните фрагменти да покачат квалификацията си. “

Георги Иванов приказва и за внедряването на системата за работливост, оповестена като цел от президента на БФС Борислав Михайлов.

„ Обсъждаме акомодацията на унгарския модел, при който клубовете се подтикват, с цел да построяват и развиват млади локални футболисти. Производството на положителни български играчи за бъдещето е главният ни приоритет и даже сега работим интензивно с представители на УЕФА по разнообразни тактики в тази сфера. Мисля, че цялата футболна общност би трябвало да похвали упоритостта на БФС да е измежду първите федерации в Европа, които са се заели с тотално модернизиране на структурите и процесите съгласно стандартите на УЕФА и плана „ Футболни федерации на бъдещето “. Не бива обаче да забравяме, че всеобщ спорт няма по какъв начин да се развива без помощта на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта. Много е значимо тези институции да си спомагат, тъй като положителното бъдеще е наша обща задача “, показа 45-годишният някогашен национал.

Новият механически шеф на БФС показа и фантазията си за връщането на мощните позиции на България на интернационалната сцена: „ Всички се надяваме още веднъж да бъдем там, където обичайно сме били. Това обаче е доста дълъг развой и би трябвало да се концентрираме върху всяка последваща стъпка. Ако считаме, че резултатите ще дойдат на следващия ден, ще сме в огромна неточност. Всичко е натурален развой, в който би трябвало да вземат участие всички – президенти на клубове, шефове на школи и така нататък Много е значимо да работим дружно за положителното на българския футбол. Това, което аз мога да подсигурявам, е че още от първия си ден на тази позиция работя единствено и само за богатството на България. Не ме интересуват никакви клубни пристрастия. “
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР