Новият стандарт WLTP удари сериозно голяма част от конвенционалните автомобили.

...
Новият стандарт WLTP удари сериозно голяма част от конвенционалните автомобили.
Коментари Харесай

Стандартът WLTP спря продажбата на някои германски хибриди

Новият стандарт WLTP удари съществено огромна част от стандартните коли. Наложи се дебютът на някои нови модели да се отсрочи, а през лятото част от фирмите даваха големи отстъпки за модели, сертифицирани по цикъла NEDC, с цел да изчистят наличностите. Сега излиза наяве, че и част от плъг ин хибридите не могат да отговорят на условията му.

Оказва се, че европейските дотации за „ зелени” коли (в Германия те се равняват на 3000 евро) се дават за модели, които отделят излъчвания СО2 под 50 г/км. Проблемът е, че по новия стандарт WLTP в тази норма не могат да влязат всички.

В резултат на това се наложи част от плъг ин хибридите да бъдат спрени от продажба. В момента не се одобряват поръчки за Volkswagen Golf GTE и Passat GTE, въпреки до този миг тези модели да заемаха надлежно четвърто и второ място по продажби в сегмента. VW даде обещание да реши казуса през юли 2019 година, когато ще бъде стартиран фейслифтът на модела, до момента в който с Golf обстановката не е ясно. Възможно е версията GTE да изчезни от гамата до появяването на осмото потомство Golf.

Porsche спря поръчките за версиите PHEV на Cayenne и Panamera: въпреки те да образуваха 69% от европейските продажби на тези два модела през първото полугодие. Към момента не може да се поръча и нито един плъг ин модел Mercedes, като продажбите им ще бъдат възобновени след два месеца. Единственият модел на BMW, който по новия цикъл отделя под 50 г/км въглероден двуокис, е 530е. Поръчки се одобряват за BMW 225xe Active Tourer, само че той не може да употребява дотация, защото отделя 57 г/км нездравословни излъчвания. В нормите влиза и новият хибрид BMW X5 xDrive45e iPerformance, само че след монтиране на батерия с по-висок потенциал. Неговите продажби ще стартират през 2019 година

Добре квалифициран за WLTP се оказа Outlander PHEV, който бе осъвременен предходната година, когато 2,0-литровият бензинов мотор бе сменен от 2,4-литро (също работещ по цикъла Аткинсън), подпомаган от батерия с потенциал от 13,8 кВт∙ч (увеличен от 12). Така той отделя 46 г/км.

Индийски екзотика: Mahindra публично на родния пазар
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР