Новият председател на Националния статистически институт Атанас Атанасов официално встъпи

...
Новият председател на Националния статистически институт Атанас Атанасов официално встъпи
Коментари Харесай

Новият шеф на НСИ официално встъпи в длъжност

Новият ръководител на Националния статистически институт Атанас Атанасов публично встъпи в служба. Той ще бъде на поста през идващите 7 години.
С признателност за приноса му за развиването на родната статистика и за сполучливо завършилия мандат Атанасов се обърна към предшественика си Сергей Цветарски, под чието управление Национален статистически институт извърши преброяването на популацията през миналата година. Символично Атанасов подари плакет по случай 140 години българска статистика и книга История на българското изобразително изкуство, оповестяват от БГНЕС.

Цветарски одобри символичния подарък и отвърна: Благодаря за пожеланието, аз си признавам че се унасям от история и по тази причина съм си разрешавал да съпоставям ролята на Националния статистическия институт, който е институцията, която написа цифровата история на една страна. Без история никой няма бъдеще, това е безусловно ясно. Нека запазим това, което сме постигнали и да опитаме да го вдигнем на нови височини, уточни Цветарски.
Атанас Атанасов очерта главните цели в границите на неговия мандат. „ Това, което считам е да продължи историята на Националния статистически институт, да има последователност като се употребяват положителните практики досега. Като несъмнено, желая няколко посоки да очертая, в които ще се развива институцията в бъдещето. Първото главно направление е съдействието с останалите институции, с които Национален статистически институт си взаимодейства и съдействие с медиите. Смятам, че Национален статистически институт би трябвало да бъде оптимално отворена и към останалите институции и към медиите”, сподели новият началник на Национален статистически институт.

По думите му развиването на Национален статистически институт ще се базира на актуалната статистика, ползвайки нейните постижения и осведомителните технологии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР