Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери заяви, че предложението

...
Новият мениджър на Астън Вила Унай Емери заяви, че предложението
Коментари Харесай

Емери: Предложението на Астън Вила беше твърде добро, за да го откажа

Новият управител на Астън Вила Унай Емери съобщи, че предлагането на британския клуб е било прекомерно положително, с цел да го откаже. Испанецът, който е някогашен управител на Арсенал, изненадващо напусна поста на старши треньор на Виляреал, с цел да оглави бирмингамския клуб. Той ще стартира работа от 1 ноември, когато се чака да получи и работната си виза.

Емери прекара две години във Виляреал, като в първата завоюва Лига Европа с " жълтата подводница ", а във втората доближи до полуфиналите на Шампионската лига. Според него обаче опцията да наследи Стивън Джерард на " Вила Парк " не е за изпускане. " Оставям част от сърцето си тук, само че специалността ме тегли ", сподели наставникът при последната си конференция на испанска земя.

" Трябваше да приема това предложение, тъй като е друг план и огромно спортно предизвикателство. Това е персонално и професионално решение. На 24 години напуснах дома и се отдадох на професионалния футбол с всичките му последици ", изясни Емери.

Той поема тим, който се намира на 15-о място във Висшата лига, само че настроението на " Вила Парк " би трябвало да е приповдигнато, откакто през уикенда отборът завоюва с 4:0 против Брентфорд под управлението на краткотрайния ментор Аарън Данкс. Данкс ще води отбора и при гостуването на Нюкасъл в събота. През предходната година тъкмо Нюкасъл искаше да притегли Емери, само че тогава испанецът избра да остане във Виляреал. В кариерата си новият управител на Астън Вила е печелил купата във Франция с Пари Сен Жермен, както и три пъти Лига Европа със Севиля.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР