Новият Lexus GX дебютира с ретроръбат стайлинг и Twin-Turbo V6

...
Новият Lexus GX дебютира с ретроръбат стайлинг и Twin-Turbo V6
Коментари Харесай

Чакахме го 14 години. Новият Lеxus GX е тук!

Новият Lexus GX дебютира с ретроръбат стайлинг и Twin-Turbo V6 с 349 “коня ”.

За страдание това е под условието на рап групировката от близкото минало БНР (в колаборация с МБТ) за „ 400 коне, понеее “ в тяхната музикална комбинация Trap Kingx, само че от време на време в живота става по този начин.

Това е първото доста възобновяване на платформата от близо 14 години насам. В множеството аспекти тя не е “омекнала ” с годините, както е съвременно да се тръби за всевъзможни артикули на автомобилния пазар, с мотив и без мотив.

Под този кутийкообразен и в същото време хубав стайлинг остават шасито с каросерия върху рама и пълноприводното задвижване 4WD, които служат като гръбнак на проходимостта на GX.

Освен това Lexus дава обещание, че GX ще остане един от най-луксозните способи за превъзмогване на офроуд направления с ново оформление на интериора и места за седем души.

Ето и най-важното за тези, които бързат и ги боли да четат:

Третото потомство на GX идва след 14 години фейслифти Изграден върху платформата TNGA-F с каросерия върху рама Няма към този момент V8. Моторизацията е от 3,4-литров V6 с двойно турбо (349 к.с./649 Нм въртящ момент) Хибридна алтернатива, която ще се появи по-късно Доставките стартират при започване на 2024 година

Някои почитатели на офроудъра може да поскърбят за отпадането на опцията V8. Под капака се крие 3,4-литров V6 мотор с две турбини. Разбира се, той има повече мощ и е комбиниран с 10-степенна автоматизирана скоростна кутия като стандарт при стартирането на пазара.

Засега това е единственият предлаган мотор, само че по-късно изборът ще се разшири, а на хоризонта се задава и хибридно задвижване.

V8 е мъртъв, да живее V6 с две турбини

V8 е мъртъв и липсващ, само че останалата част от пакета е доста по-добра от 14-годишния SUV, който замества.

Два фейслифта и 14 години по-късно второто потомство на Lexus GX най-сетне се изправя пред автомобилната гилотина. То ще бъде сменено от този напълно нов GX, за който Lexus споделя, че е „ Sophisticated Utility Vehicle “ за разлика от Sport Utility Vehicles, с които сме привикнали. Т

Това меркетингово мнение не е толкоз претенциозно, колкото BMW, които упорстват, че техните SUV-та са в действителност SAV-та (Sports Activity Vehicles), само че е на границата.

Lexus може би има нещо друго поради. GX постоянно е бил SUV по дифолт за тези, които желаят комфорт и същинска проходимост. Основните му противници не оферират нищо повече от задвижване на всички колела и някои електронни трикове, до момента в който GX е до “мозъка на костите си ” същински 4х4.

Това към момента е по този начин, защото платформата TNGA-F е същата, която ще намерите при Tacoma, Tundra, Land Cruiser, Sequoia и LX. Най-голямото отклоняване от остарелия модел обаче е, че V8 е липсващ, сменен от V6 с две турбини.

В последна сметка GX ще се предлага с две задвижвания, само че хибридното ще бъде показано по-късно.

Засега единственият разполагаем мотор е 3,4-литровият V6 мотор с двойно турбопълнене, който генерира 349 к.с. и 649 Нм въртящ миг – впечатляващо нарастване по отношение на 301 к.с. и 446 Нм въртящ миг на V8. С включената хибридна система този V6 може да създава 437 к.с. и 790 Нм в други артикули, само че окончателните хибридни мощности на GX към този момент остават незнайни.

Моделите Premium, Premium + и Overtrail със общоприетия теглич към този момент могат да теглят до 3628 кг – с 680 повече от остарелия модел, което го прави по-конкурентоспособен по отношение на това, което виждаме като негов главен противник – Land Rover Defender.

Все още същински офроудър

GX се движи на същата платформа като LX. Това е олекотена рама с характерности, които обезпечават сцепление в сложни условия и изтънчено возене, до момента в който пътувате из предградията.

Тя има двойно окачване начело и многозвенна система откъм гърба. Ще се предлага адаптивно изменчиво окачване, което непрекъснато трансформира амортизацията според от повърхността.

Стандартно се предлага система за задвижване на четирите колела на цялостен ход, оборудвана с блокируем централен диференциал с лимитирано превъртане Torsen. 

Lexus твърди, че превключването сред 4hi и 4lo е по-бързо от всеки път, с помощта на подобренията в електронната предавателна кутия. 

Моделите Overtrail получават спомагателен електронен блокиращ диференциал откъм гърба. Бихме желали да забележим още един начело, защото Toyota го включи като общоприетоо съоръжение на новата Toyota Tacoma TRD Pro.

Благодарение на структурата „ каросерия върху рама “, GX също по този начин има здравословни ъгли на заход/отход/наклон от 26/24/22 градуса в модификациите Overtrail и Overtrail+.

“Рисуван с линийка ”

Не всички са удовлетворени от новия дизайн, само че това е предстоящо – стилът е нещо субективно. Новият дизайн на GX има присъщи за Lexus линии като решетката „ вретено “, наподобяващите Nike LED дневни светлини и L-образната светлинна лента откъм гърба. 

Въпреки това GX наподобява по този начин, като че ли би се чувствал по-удобно, в случай че носеше емблемата на Toyota, и има основателна причина за това. В други елементи на света емблемите на Lexus ще бъдат свалени, с цел да се освободи място за емблемите на Land Cruiser Prado.

Новият GX е по-голям във всички посоки, в това число с 12 сантиметра по-дълъг, само че огромната вест е прибавянето на новите каросерии Overtrail и Overtrail+, които всъщност са подготвени за работа на сушата още от завода. Тези модели могат да бъдат поръчани с двуцветен екстериор и се оферират общоприетоо с 33-инчови гуми върху 18-инчови джанти, черни подчертани надкрилки и алуминиева защитна плоча.

Пищен интериор

Споделянето на части с Toyota е най-видимо от вътрешната страна. Ако разгледате интериора на GX и Sequoia един до различен, можете да видите приликите и забележителните разлики, при които Lexus е добавил „ пласт разкош “.

Материалите са от по-висок клас, а дизайнът е доста по-минималистичен. Отиващият си GX е от епохата, в която обсипаната с бутони централна подпора е била най-хубавата проява на благосъстояние.

Всички контролни уреди за шофиране са ситуирани прилежно до скоростния лост, а останалите се ръководят посредством 14-инчовия мултимедиен сензорен екран с операционна система Lexus. Стандартните инфоразвлекателни функционалности включват безжични Apple CarPlay и Android Auto, Bluetooth съгласуваност, разнообразни осветени портове за зареждане и мултимедия, както и премиум аудиосистема с 10 високоговорителя, която може да бъде надградена до съраунд звукова система Mark Levinson с 21 високоговорителя.

Вляво от сензорния екран ще забележите 12,3-инчов дигитален инструментален панел, който замества старите аналогови циферблати.

GX разполага с до седем места за сядане, само че конфигурацията с шест места е най-хубавата. Вместо разграничена в съответствие 60:40 скамейка на втория ред, шестместният автомобил разполага с две капитански кресла.

Отопляемите и вентилирани седалки са общоприети за лидера и предния пасажер, а общоприетият интериор в земни тонове добавя природата. GX се предлага и с полуанилинова кожа и NuLuxe тапицерия на интериора в черно, Dapple Gray или Saddle Tan.

Интериорните тапицерии се оферират в черно или тъмнокафяво зърнисто дърво. В взаимозависимост от тапицерията другите капризи включват безжично зареждане, 12 поставки за чаши, дигитален ключ, хладилна кутия, head-up екран и помощник за тапи.

Системата за сигурност Lexus Safety System+ 3.0 е общоприета. Тя включва всички нужни функционалности за подкрепяне на лидера, като предизвестие и интервенция преди конфликт, деен круиз надзор и самодеен помощник за шофиране, и това са единствено някои от тях.

Равнища на съоръжение

Новият GX се предлага в шест степени на съоръжение: Премиум, Премиум+, Лукс, Лукс+, Овертрейл и Овертрейл+. Цените към момента не са оповестени и евентуално ще бъдат оповестени едвам по-близо до датата на продажба. Очаква се GX да се появи в Съединени американски щати при започване на 2024 година

Официалното означение на модела във всички нива на съоръжение е GX550, което допуска, че хибридът ще носи същата номенклатура GX600h като по-големия си брат.

Тъй като това е напълно нов автомобил, чакаме той да коства с към 10-15 000 $ повече от сегашния GX, което към момента е по-ниско от цената на Land Rover Defender и други квази-офроудъри като BMW X5 и Mercedes-Benz GLE.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР