Новият жилищен проект за изграждането на социални жилища в Турция

...
Новият жилищен проект за изграждането на социални жилища в Турция
Коментари Харесай

Съседите започват най-големия проект за социални жилища

Новият жилищен план за построяването на обществени жилища в Турция ще усили предлагането и ще спомогне за понижаване на цените на наемите. „ Това е най-големият план за обществени жилища в историята на страната “, споделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган.

Сградите, които ще бъдат издигнати по плана, ще бъдат предлагани на първите купувачи на жилища при преференциални проекти за заплащане. „ Някои от тези парцели ще бъдат дадени на пенсионери, родственици на ветерани, както и на младоженци “, посочи Ердоган. Работата по плана е към своя край и детайлностите ще бъдат оповестени обществено този месец.

Всички нови обществени жилища ще употребяват системи за възобновима сила. Сградите ще бъдат издигнати с безотпадни, енергоспестяващи и щадящи климата материали. „ Нашата цел е да дадем подтик на строителния бранш и да предоставим на нашите жители жилища на налични цени, като увеличим предлагането, което беше понижено по време на пандемията. Този план ще способства и за по-ниски наемни цени “, акцентира президентът.

„ Покачването на цените на парцелите е „ изкуствено “. Цените на желязото и цимента сега са в спад “, сподели министърът на околната среда, урбанизацията и изменението на климата Мурат Курум.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР