Новият филм на Ръсел Кроу Ненормален - доста посредствен екшън

...
Новият филм на Ръсел Кроу Ненормален - доста посредствен екшън
Коментари Харесай

Ръсел Кроу оглави ненормалния пост-ковид боксофис

Новият филм на Ръсел Кроу " Ненормален " - много несъвършен екшън другояче - ще остане в историята със смелостта на продуцентите от Solstice. Това е първата американска продукция, която излезе в необятно разпространяване по международните екрани в това ненормално пандемично лято. У нас той е третата премиера от март насам - след сръбско-руския  " Хотел Белград " и българския " Бащата ", излезли през юли, само че за множеството западни страни, отпуснали ограниченията по-късно, е първата птичка. 

Филмът се прожектира в полупразни кина освен поради епидемиологичните ограничавания (допускане на фенове през седалка и т.н.) - просто хората отвикнаха да вървят на кино. Във всяко друго " обикновено " лято в края на август Холивуд щеше да подрънква в джобчето няколко прясно извоювани милиарда, а не семки и бонбонки.

" Ненормален " въпреки всичко оглави боксофис класациите заради липса на конкуренция. Дебютът му е частично въодушевяващ, частично пагубен за бизнеса. Екшънът с бюджет 33 милиона $ е спечелил 13 милиона по света до момента (в някои страни като Англия излезе по-рано), като дебютният му уикенд в Съединени американски щати и Канада е донесъл 4.1 милиона от 1823 киносалона. Това е към една пета от всички 5800 кина в Северна Америка. Останалите остават затворени. Собственици на огромни вериги като AMC и Cinemark занапред ще отварят хилядите си обекти.

Точно преди година водач на пазара бе филмът " Код: Ангелът " (също несъвършен екшън) с над пет пъти по-висок доход - $ 21,4 млн. В България съотношението е още по-лошо. " Ненормален " е гледан единствено от 1600 души в премиерния си уикенд и е донесъл малко под 16 хиляди лева, а в края на август 2019 година " Angry Birds 2 " е имал цели 13 000 фенове и е спечелил над 100 000 лева (За съпоставяне - касови шлагери като " Замръзналото кралство 2 " преди пандемията привличаха и по 60-70 хиляди фенове на уикенд.)

" Ненормален " споделя за доста надебелял и разгневен Ръсел Кроу, който изпада в амок, откакто е засечен от шофьорка с дете на пътя. Тъй като филмът поначало няма голям капацитет, първият сериозен тест за положението на промишлеността ще бъде стартирането на огромен екран на лентата „ Тенет " на Уорнър, чиято премиера в Съединени американски щати е планувана за 3 септември след редица отлагания. Филмът на Кристофър Нолан, който получи променливи мнения от рецензията, вече се прожектира в Европа, в това число и в България (рецензия в " Сега " очаквайте идващия петък).
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР