СподелиИзраел извика за консултации посланиците си в Норвегия и Ирландия,

...
СподелиИзраел извика за консултации посланиците си в Норвегия и Ирландия,
Коментари Харесай

Мигновена реакция от Израел срещу страните, които ще признаят независима Палестина

Сподели
Израел извика за съвещания посланиците си в Норвегия и Ирландия, откакто двете европейски стани оповестиха през днешния ден, че ще признаят страната Палестина, заяви израелският външен министър Израел Кац, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Наредих неотложно отзоваване за съвещания на израелските посланици от Ирландия и Норвегия в светлината на решенията на тези страни да признаят палестинска страна “, сподели Кац.

„ Изпращам ясно и недвусмислено обръщение към Ирландия и Норвегия: Израел няма да остане безгласен пред това подкопаване на неговия суверенитет и застрашаване на сигурността му “, написа той в обществената мрежа „ Екс “.

Малко преди изказването на Кац, норвежкият министър председател Юнас Гар Стьоре сподели, че страната му публично ще признае страната Палестина на 28 май. Ирландският министър-председател Саймън Харис също съобщи, че страната му ще признае съществуването на палестинска страна.

И испанският министър председател Педро Санчес сподели, че страната му ще признае страната Палестина.



Испания, Ирландия и Норвегия ще създадат публично това на 28 май, отбелязва ДПА.

По-рано израелското външно министерство разгласява видеопослание, адресирано до Ирландия, в обществената мрежа X. В него е отправено предизвестие към Дъблин: „ признаването на палестинска страна рискува да ви трансформира в пионка в ръцете на Иран и Хамас. Този ход единствено ще подхрани екстремизма и неустойчивостта. “

Израел счита, че проектите за признание на Палестина съставляват „ премия за тероризма “, която ще понижи възможностите за разрешаване на войната в Газа посредством договаряния.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР