Днес лаборатория ЛИНА има филиали в 9 области На 15

...
Днес лаборатория ЛИНА има филиали в 9 области На 15
Коментари Харесай

Д-р Васил Костадинов: Лаборатория „ЛИНА” отбелязва 25 години, благодаря на пациентите и на екипите ни в цялата страна

Днес лаборатория " ЛИНА " има филиали в 9 области

На 15 юни 1999 година е регистриран първият пациент на първата частна лаборатория в Бургас. В морския град нейното име напълно скоро ще се трансформира съвсем в синоним на думата лаборатория. Това несъмнено е „ ЛИНА ”, която през днешния ден към този момент има филиали и в областите: Варна, Добрич, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ловеч, Стара Загора, Сливен и Ямбол. Какво следва в бъдеще споделя шефът ѝ доктор Васил Костадинов.

- Д-р Костадинов, по какъв начин се промени лабораторната медицина в последните 25 години? 

- 25 години не са малко, само че за нас те се равняват на столетие. Медицината се развива доста бързо, а лабораторната диагностика най-интензивно от всички специалности. Започнахме с пипети, колби и епруветки, в този момент лабораторният програмен продукт командва роботизираните системи и светлото ни минало е към този момент част от историята на медицината. Извършваните проби спрямо тези преди 25 години са над 100 пъти повече както на брой, по този начин и като типове. Ако преди 25 години лекарите разчитаха на изчерпателен анамнестичен разбор, то в този момент без лабораторните проучвания рядко се слага диагноза. Щастлив съм, че станахме участници в този развой на лабораторен прогрес!

- Направихте високотехнологична лаборатория и внедрихте изкуствен интелект, в този момент накъде?

- Всъщност осъществихме професионална фантазия. Това, за което бяхме чували, чели и гледали на лабораторни събития, в този момент към този момент е при нас и работи. Радвам се, че сме първата и към този момент единствена здравна лаборатория в България с сходна инсталация, само че най-доволен съм от обстоятелството, че планът се осъществя в Бургас. Преди месец екип от централата на диагностичния колос Roche Швейцария беше в България и първото  му посещаване беше не в София, Пловдив и Варна, а в Бургас.

- Как виждате бъдещето и какви планове предстоят?

- Бъдещето е на профилактиката на самостоятелните генетични предразположения и ние се приспособяваме към трендовете. Но това, което бихме желали да създадем до края на годината, е да довършим започнатото, като създадем нашата лаборатория още по-достъпна и по-функционална. Искаме да сме оптимално комфортни и налични за пациентите, нещо, което е залегнало в същността ни още през цялото време.

- В умозаключение какво си пожелавате?

- Получихме доста поздравления, които ни трогнаха! Решихме да отбележим четвърт век без непотребна пищност, тъй като не това е значимото. Важното е да си вършим работата и по тази причина благодаря на пациентите за доверието! Искам да изразя признателността ни! Бъдете здрави!

Благодаря на всичките ни екипи, тъй като е немислимо  без експерти като тях да продължим напред! Искам да стисна ръката и да благодаря за лоялността и себераздаването на всеки от тези над 300 индивида.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР