Германският канцлер Олаф Шолц осъди исканията на руския президент Владимир

...
Германският канцлер Олаф Шолц осъди исканията на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Шолц осъди желанието на Путин да диктува мира в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц осъди настояванията на съветския президент Владимир Путин за договаряния с Украйна, като съобщи, че те са равносилни на " диктуване " на мира, съобщи Агенция Франс Прес.

" Това, от което се нуждаем, не е диктуван мир, а обективен и пълноправен мир, който регистрира целостта и суверенитета на Украйна ", съобщи водачът в коридорите на срещата на върха на Г-7 в Италия.

" Това, което той предлага, в последна сметка е да запише в текстовете един империалистически набег ", подлага на критика канцлерът, който този уикенд взе участие в Швейцария в огромна конференция за мира в Украйна.

В конференцията ще вземат участие десетки държавни и държавни ръководители, само че не и Русия.

Олаф Шолц дефинира срещата като " значима първа стъпка ".

" Основните въпроси към момента няма да бъдат решени. Но са положени основите за реализиране на прогрес по главните въпроси, може би на друга конференция ", добави той.

Руският президент Владимир Путин сложи капитулацията на Украйна като фактическо изискване за договаряния. Той изиска от Киев да се откаже от упоритостта си да се причисли към НАТО и да изтегли силите си от областите Донецк, Луганск, Херсон и Запорожие, за които претендира Русия.

Олаф Шолц смяташе, че предлагането на Путин преди срещата на върха в Швейцария също е имало за цел да отслаби публичната поддръжка за помощта за Украйна. " Няма подозрение, че това е ориентирано към вътрешната политика на другите страни ", сподели той по ARD.

Владимир Путин " знае, че има доста жители, които желаят да видят спокойно развиване. И по тази причина той желае да заличи и прикрие обстоятелството, че той е този, който стартира една жестока война и я продължава безотказно ".


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР